Életbiztosítások jellemzői: A kockázati életbiztosítások

március 16, 2015
Az életbiztosítások jellemzői: A kockázati életbiztosítások

Milyen szolgáltatásai vannak egy kockázati életbiztosításnak? Folytatódik sorozatunk, amelyben az életbiztosítások tulajdonságait mutatjuk be, és most a kockázati életbiztosítások kerülnek terítékre. Korábban már esett szó az életbiztosításokról általánosan, majd a megtakarításos életbiztosításokról is, így most a haláleseti-, és kiegészítő biztosításokkal zárjuk a sort.

 

A kockázati életbiztosítás fogalma

 

Ennek az életbiztosításnak az elsődleges funkciója, hogy esetleges halálunk esetén se hagyjuk anyagilag magára a családunkat. Egyesek szerint a kockázati életbiztosítás a legszebben megfogalmazott szerelmes levél.

 

A kockázati életbiztosítás fő szolgáltatása a haláleseti térítés. Ennek összegét mi magunk választjuk meg. Ehhez jönnek a különböző ún. kiegészítő biztosítások, amelyek akkor szolgáltatnak, ha életben maradunk, de valamilyen egészségügyi probléma lép fel. Hogy milyen jellegű a szolgáltatás?

 

Ezt tudni kell a kiegészítő biztosításokról!

 

Minden egyes kiegészítő biztosítás külön cikket érdemelne, de most megpróbáljuk röviden összefoglalni. Dióhéjban ezek a kockázati elemek találhatóak meg szinte mindegyik kockázati életbiztosításban:

  1. Rokkantság, és baleseti rokkantság
  2. Műtéti térítés, és baleseti műtéti térítés
  3. Kórházi napi térítés, és baleseti kórházi napi térítés
  4. Csonttörés
  5. Kritikus betegség, rákos megbetegedés
  6. Égési sérülések

 

A baleseti szolgáltatásokra külön felhívnánk a figyelmet. Amennyiben ugyanis balesetből eredendően kerülünk kórházba (és van baleseti-, és sima kórházi napi térítés a biztosításunkban), akkor nem csak a sima, hanem a baleseti szolgáltatás is fog téríteni, a kettő összeadódik. Ráadásul a baleseti térítésnek a díja töredéke a sima szolgáltatásnak. Akad azonban egy-két dolog, amivel tisztában kell lennünk, mielőtt kötünk egy ilyen kockázati életbiztosítást.

 

A kockázati életbiztosítás egyedi tulajdonságai

 

Mindenképpen fontos tudni, hogy a biztosító nem a Máltai Szeretszolgálat, ezért ha már van egy diagnosztizált betegségünk, akkor az ebből fakadó betegségekre a biztosító nem fog szolgáltatni.

 

A baleseti szolgáltatásokat kivéve mindig számolni kell bizonyos idejű kivárási idővel. Ez azt jelenti, hogy általában a biztosító a szerződés megkötésétől számítva, fél év, vagy 1 év után szolgáltat először, ezzel igyekszik a csalásoknak az elejét venni.

 

Biztosítója válogatja, hogy milyen biztosítási összegeknél, de általában szokott lenni orvosi vizsgálat, ami alap esetben tartalmaz egy szárazvérvételt, egy testsúly-, és magasság mérést, illetve egy vérnyomásmérést. Minél komolyabb, és magasabb védelmet szeretnénk, annál komolyabb vizsgálatokra számíthatunk.

 

Mindenkinek legyen egy kockázati életbiztosítása

 

Egy olyan szolgáltatásról beszélünk, amely anyagilag fontos segítséget nyújthat nekünk életünkben, életünk után pedig a szeretteinknek adhat biztonságot. A kockázati életbiztosításokat is érdemes minél előbb elindítani, hiszen egyrészt fiatalon jelentősen olcsóbb, másrészt az idő előrehaladtával kialakulhat egy-két olyan betegség, ami miatt akár el is utasíthatja a biztosító a szerződést. Kérjen tőlünk egy személyes konzultációt, és életbiztosítási szakértünk megtalálja a legjobb megoldást az Ön számára!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …