Előtakarékosság gyerekeknek

június 10, 2014
Előtakarékosság gyerekeknek

Megkérdeztük az ügyfeleinket, hogy szerintük mi kell egy jó gyermek megtakarításhoz, és az alábbi válaszokat kaptuk: Biztonság, hozam, bizalom, extrák. Most ezekről fogunk beszélni, egyesével és részletesen.

 

 

A gyermek előtakarékosság célja

 

A cél nem más, mint pénzt adni a gyermekünknek 18-19 éves korára. Az elsődleges cél ezzel kapcsolatban a felsőfokú tanulmányok finanszírozása szokott lenni, hiszen a szülők tisztában vannak azzal, hogy a felsőoktatás akkor sincs ingyen, ha nem kell tandíjat fizetni. Ki tudja meddig nem kell tandíjat fizetni? Erre mondják az, hogy jobb félni, mint megijedni. A gyermek előtakarékosságról ebben a cikkben is tájékozódhat.

 

A gyermek előtakarékosság és a biztonság

 

Szinte nem is nagyon tudunk olyan gyermek előtakarékosságot mondani, ahol ne lenne biztonságban a pénz, hiszen a banki megtakarításnál OBA garancia van, a biztosítóknál választhatunk garantált alapokat, és profik kezelik a pénzünket, az állam pedig egy állampapírba fekteti a gyermek megtakarítást.

 

A gyermek előtakarékosság és a hozam

 

Növekvő sorrendben jelenleg a gyermek megtakarítási számla van az első helyen, mivel a banki kamatok jelenleg 3% körül mozognak. A Start számla állampapírja infláció feletti plusz 3%-ot garantál, így jelenleg kb. 5% körül mozog, a gyermek megtakarítási programoknál pedig az általunk összeállított portfóliótól függ, így reális a 6-8% éves hozam.

 

A gyermek előtakarékosság és a bizalom

 

A bizalom fontos tényező minden megtakarításnál, kiváltképp ha a gyermekünkről gondoskodunk. A bankban elhelyezett pénzek, és a biztosítónál befektetett pénzek garanciákkal vannak ellátva így nincs okunk aggódni, elvileg a Start számlánál sem kéne, de ügyfeleink jelentős része mégis aggódik, hogy a magán nyugdíjpénztár sorsára jutnak ezek a MÁK-nál vezetett megtakarítások, továbbá az is aggasztja az embereket, hogy még egyetlen Start számla sem járt le, és a felhasználást szabályozó jogszabály évről-évre változik.

 

A gyermek előtakarékosság és az extrák

 

A banki megtakarítási számláknál egyszerű akciós lekötésekre érdemes figyelni, míg a Start számlánál a befizetéseink 10%-át, legfeljebb havi 600 forintot az állam jóváír a megtakarításunkhoz. A biztosításnál két dolgot érdemes megemlíteni az egyik a különböző megtakarítások után kapott bónuszok, a másik pedig, hogyha meghalna a szülő a megtakarítási időszak alatt, akkor a biztosító magára vállalja a díjfizetést a futamidő végéig.

 

Mérlegeljünk, és válasszunk!

 

Összehasonlítottuk a gyermek előtakarékosságokat az Önök által választott 4 legfontosabb szempont szerint. Mivel ezzel a megtakarítással gyermekünket szeretnénk anyagilag előnyös helyzetbe hozni, itt próbálgatásnak, és rossz választásnak nincs helye. Igényeljen egy személyes konzultációt, a gyermek megtakarítási szakértőnk megkeresi a pénzpiac legjobb ajánlatát gyermeke számára!


Deák Ferenc István

Élőtakarékosság kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …