Ezért legyen kockázati életbiztosítása 2015-ben!

január 6, 2015
Ezért legyen kockázati életbiztosítása 2015-ben!

A tavalyi, 2014-es évben az emberek legnagyobb számban nem a nagy hírverést kapott nyugdíjbiztosítást keresték a biztosítóknál, hanem a kockázati életbiztosításokat. Teljesen érhető, hiszen az ilyen jellegű életbiztosítások nem csak halál esetén szolgáltatnak, hanem egy esetleges megbetegedés, vagy baleset esetén a kieső jövedelmet is tudják pótolni, és hogy miért van erre szükség? Tartson velünk, és megmutatjuk, miért válasszon magának 2015-ben egy kockázati életbiztosítást!

 

Egy magyar munkavállaló helyzete

 

A legtöbb dolgozó ember rendkívül félti a munkáját, ami valószínűleg abból fakad, hogy a lakosság túlnyomó részének 2 hónapi megélhetésre elegendő vésztartaléka sincsen. Ilyenkor természetesen rosszul jön (sőt mindig) egy esetleges megbetegedés, vagy baleset. Bevett szokás, hogy ilyenkor még betegen, sérülten is tovább dolgozunk, csak nehogy elveszítsük a munkánkat, vagy nehogy bevételkiesés jelentkezzen. Ezzel veszélyeztetjük a velünk együttdolgozók egészségét is, és a napi feladatainkat sem tudjuk ugyanúgy ellátni, ami szintén a munkahely elvesztéséhez vezethet. Egyszerűbb, és humánusabb megoldás otthon meggyógyulni felépülni, és egészségesen visszatérni a munkába. Mi történik a kieső jövedelemmel?

 

A táppénz egyre kevesebb

 

Először is szögezzük le, hogy a táppénz összegét nehéz kiszámolni, de leegyszerűsítve a bejelentett bérünk 60%-a, amire 15 nap betegszabadság után vagyunk jogosultak. Amíg a betegszabadságot (a bérünk 70%-a) a munkáltatónk fizeti nekünk, addig a táppénzt (60%) az állam.

 

A KSH készített egy érdekes felmérést, ami kimutatja, hogy 8 év alatt a napi átlagos táppénzen lévő emberek száma 102 ezerről 54 ezerre esett vissza, vagyis majdnem megfeleződött. Ön szerint ennyivel egészségesebbek az emberek, és ennyivel kevesebb a baleset?

 

Vagyis ha munkaképtelenek vagyunk, akkor a keresetünk alsó hangon 30%-ának búcsút mondhatunk, sokan ezért inkább sima szabadságot vesznek ki, és nem mennek el pihenni, nyaralni, amire viszont szüksége van a szervezetnek (is). Mi lehet a jó megoldás?

 

Gyógyulás alatt kapjon táppénzt, és biztosítási szolgáltatást!

 

A legfontosabb célja a kockázati életbiztosításoknak, hogy a pénz ne álljon az egészsége útjába. Gondoljon bele abba, hogy milyen kicsi összegekből, mekkora szolgáltatást kaphat a táppénz mellé. Számoljunk együtt!

 

Jelenleg megkeressük a magyarországi átlagbért, vagyis 153.500 forint (legfrissebb KSH adat szerint), és elszenvedünk egy komoly lábtörést. Ezt a sérülést csak műtéttel lehet helyrehozni, és a kórházban kell eltöltenünk 16 napot, és számolás kedvéért 2 hónap múlva tudunk újra egészségesen(!!!) munkába állni.

 

A bevételeink így alakulnak: Az első 15 napra kapunk 53.725 forintot, a maradék másfél hónapra pedig 138.150 forintot, vagyis összesen 191.875 forintot, a 307.000 forint helyett. Két hónap alatt mínusz 115.125 forint az kellemetlen.

 

Amennyiben azonban van egy olyan kockázati életbiztosításunk, ami fizet napi 5.000 forint kórházi napi térítést, és 200.000 forint műtéti térítést, akkor a biztosításból további 290.000 forintot kap.

 

Tudja, mennyibe kerül ez a két biztosítási elem egy 40 éves, nem dohányzó férfi esetén?

 

Kapaszkodjon meg: Havi 2.266 forintba!

 

Önnek van 2.266 forintja arra, hogy nyugodtan meg tudjon gyógyulni?

 

A kockázati biztosítás Önért van!

 

Az állam úgy, ahogy a nyugdíj finanszírozásából is kezd kivonulni, úgy az egészségügyből is. Gondoljon bele, hogy az kockázati biztosításokból kapott extra bevételből jobb körülményeket, jobb orvosokat is megengedhet magának, hogy minél előbb, egészségesen vissza tudjon térni dolgozni. A megfelelő kockázati életbiztosítás kiválasztása viszont komoly piaci ismeretet, és szakmai ismeretet kíván, ezért kérjen tőlünk egy személyes konzultációt! Megismerve az Ön igényeit, a biztosítási piac legjobb ajánlatait fogjuk Önnek ajánlani!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …