Fizessünk kevesebbet a magán-egészségügyi szolgáltatásért!

május 2, 2016
Fizessünk kevesebbet a magán-egészségügyi szolgáltatásért!

Amikor valakit megkérdezünk az egészségügyről elég lesújtó véleményt szokott mondani. Hosszú sorban állás, várólisták, rossz állapotú kórházak, és rengeteg kivándorló orvos. Ezek a leggyakoribb panaszok, éppen ezért az emberek a magánegészségügy felé kezdtek, és kezdenek fordulni. Ez azonban sok pénzbe kerül, vagy mégsem?

 

A magán egészségbiztosítási szektor

 

A Diagnoscan Magyarország Kft, és a Szinapszis piackutatása szerint egyre nagyobb az igény a magán-egészségügyi szolgáltatásokra. Az általuk megvizsgált 250 szolgáltató tavalyi privát bevétele elérte a 60 milliárd forintot. De egyes becslések szerint évente nagyjából 300 milliárd forintot költünk privát egészségügyi szolgáltatásokra.

 

Az általuk megkérdezett emberek több mint 60%-a volt ilyen szolgáltatónál az elmúlt 2 évben. Sőt, a gyermekes családok 72%-a, a fiatalok (35 év alattiak) 69%-a látogatott ilyen intézményt a saját elmondása szerint. Többnyire szakorvosi ellátás miatt mentek, de egyre nagyobb az érdeklődés a diagnosztikai vizsgálatok iránt is.

 

Ennek elsődleges oka, hogy valóban nincsenek várólisták, általában 1 héten belül megkaphatja bárki az időpontot, amihez az ottani dolgozók szorosan igazodnak. A másik oka pedig, hogy jelenleg az embereknek már arra van szüksége, hogy tételesen, és ha lehet mindenről tájékoztassák őket, amellett természetesen, hogy meggyógyítják őket. Sokszor nem betegként, hanem ügyfélként tekintenek magukra, vagyis elindult egyfajta piaci verseny. Az ilyen versenyek pedig árversennyel is járnak.

 

Árak a magán-egészségügyi piacon

 

A drága fogalmát mindenki a saját pénztárcájához méri. Éppen ezért nem is mondanánk, hogy drága, de Budapesten egy átlagos szakorvosi vizsgálat 17 ezer forintba kerül. Szemléltetésképpen, íme, az ONKOMPLEX Rákdiagnosztika és Asszisztencia Kft árlistája:

 

http://www.onkomplex.hu/arak

 

Bizony, például egy komoly PET-CT vizsgálat 250 ezer forintba kerül. Mit szólna hozzá, ha ezeket az összegeket nem hirtelen a család vésztartalékából kéne finanszíroznia, hanem előre tudatosan felkészülne ezekre a költségekre? Erre ugyanis van lehetősége.

 

A szolgáltatás alapú egészségbiztosítások

 

Egy pár éve már Magyarországon is tudunk olyan biztosításokat kötni, amelyek merőben eltérnek a korábbi, sokak által csak fájdalomdíj jellegű szolgáltatásoktól. Itt ugyanis nem (csak) a baleset bekövetkeztekor kapunk pénzt, hanem a betegségek megelőzésében, az orvosi ellátás megszervezésében, és finanszírozásában nyújt számunkra segítséget.

 

Nagy előnye pedig, hogy olcsóbban juthatunk hozzá a privát szolgáltatásokhoz, mintha az utcáról besétáltunk volna. Korábban írtunk már ezekről a biztosításokról, ahol ki is számoltuk, hogy egy 3 fős családnak havi szinten 15 ezer forintból milyen sokféle szolgáltatás válik elérhetővé.

 

Arról nem is beszélve, hogy egyelőre az emberek mindössze 9%-a vállalja mondjuk a sebészeti beavatkozást a vizsgálatok után. Ennek elsődleges oka a díj lehet, hiszen a leletekkel vissza lehet sétálni az állami rendszer által finanszírozott műtétekre. Viszont a biztosítók felé fizetett díjban már ezek is benne vannak, így nem kell több százezer forintot kifizetni, hogy hasonló körülmények között műtsenek meg, mint ahol vizsgáltak.

 

Az egészségbiztosítások vélhetően nagy jövő előtt állnak, érdemes végignézni, hogy Ön mennyit profitálhat belőle.

 

Szoros egészségbiztosítási verseny, értünk

 

Összegezve az emberek többsége elvesztette a bizalmát az állami egészségügy felé, és keres magának helyette mást. A magán egészségügyről csupa pozitív hangot lehet hallani, csak meg kell fizetni az árát. Itt jönnek a biztosítók a segítségünkre, hiszen magas összegű szolgáltatásokra lehetünk jogosultak, ha őket választjuk. Mivel azonban több biztosító több ajánlatát kell összehasonlítani, ezért érdemes szakemberhez fordulni. Igényeljen tőlünk egy személyes tanácsadást! Kollégánk felkeresi Önt, és segíti abban, hogy a legkedvezőbb kondíciók mellett tudja a magánegészségügy szolgáltatásait igénybe venni.


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …