Melyik gyermek megtakarítást válasszam?

Ha a gyermek megtakarítás kerül szóba, a legtöbb gondos szülő egyből a Babakötvény + Start Számla lehetőségére gondol, amelyet már kizárólag az államnál lehet megnyitni. Amikor babakötvényt vásárolunk, akkor tulajdonképpen havi díjfizetéssel, kölcsön adjuk az államnak azt a pénzt, amelyet a gyermekünk jövőjére szánunk.
Ez a pénz innen állampapírba kerül és havi 500 Ft fix állami támogatást, illetve az állampapír infláció feletti 3%-os hozamát kapjuk meg rá. Az állampapír egy értékálló és biztos befektetés 1-3 éves távra, de 10-15-19 évre ebbe fektetni, hatalmas pazarlás.
Nem csak azért mert nem tudhatjuk előre, hogy ennyi idő alatt mi lesz majd a magyar állammal, hanem azért is mert a babakötvénnyel ekkora időtávra önként mondunk le a magas hozam és a kamatos kamat lehetőségéről. Ezzel szemben egy olcsó (3% TKM alatti), gyermek célra kötött megtakarításos életbiztosítás nem csak jóval magasabb tőkét eredményez majd gyermekünknek a lejáratkor, de sokkal rugalmasabb és kötetlenebb konstrukciót is kapunk vele.
A Babakötvény és az életbiztosítás alapú Gyermek megtakarítás összehasonlítását az alábbi táblázat tartalmazza:
Babakötvény és gyermek megtakarítás
Ahogyan a táblázatban is látszik, ha kizárólag csak a számokat nézzük, akkor egy havi 20.000 Ft-os megtakarítás esetén is már több mint 3,5 Millió forinttal kevesebb tőkénk lesz a Babakötvénnyel mint egy jól kiválasztott Gyermek megtakarítási programmal. Válasszunk körültekintően és ezt a 3,5 Millió forintot fordítsuk inkább gyermekünk oktatására!

De melyik a legjobb Gyermek előtakarékossági életbiztosítás?

Mint azt a fentiekben is láttuk, a különbség a “jó” és a “rossz” gyermekprogram között több millió forint a lejáratkor. Egyetlen univerzális sztártermék viszont nem létezik a piacon. Nem dönthetünk úgy, hogy TKM szerint kiválasztjuk a legolcsóbb megtakarításos életbiztosítást, mert sajnos a hozam oldalon ennek az olcsóságnak meglesz majd az ára. Kizárólag várható hozam alapján sem választhatunk, hiszen a költséghányad is nagyon fontos szempont. Sőt, nem elég csak a hozamot és a csak költséget a mérlegre tenni, hanem az összes rugalmassági pontot is érdemes számításba vennünk, mielőtt 10-15-20 évre elkötelezzük magunkat.

 1. Mi történik akkor ha nem tudom fizetni a megtakarítást?
 2. Mi a helyzet a havi díjon felüli befizetésekkel?
 3. Milyen befektetéskezelői támogatást kapok az adott termék mellé, annak érdekében hogy az éves 8-9 %-os hozamot garantáltan elérjem?
 4. Mi lesz a tanácsadómmal 2-3-5 év múlva, egyáltalán a szakmában lesz-e majd akkor?
 5. Milyen hosszútávú szakmai támogatást kapok a tanácsadótól, akit választok?

Ezeket a kérdéseket mind mind fel kell tennünk a választás előtt, és a legjobban akkor járunk, ha ehhez tapasztalt szakemberek segítségét is igénybe vesszük!

Óvakodjunk tehát azoktól a “gyermek megtakarítási tanácsadóktól”, akik mindenféle előzetes igényfelmérés nélkül X biztosító Y termékét próbálják meg ránk sózni, hiszen ez minden csak nem személyre szabott, minőségi szolgáltatás.

Hogyan zajlik egy gyermek megtakarítási tanácsadás?

Az általunk kínált személyes konzultáció nem csak 100%-ban személyre szabott, de díjmentes és kötelezettségmentes is, amely azt jelenti, hogy Ön csakis akkor fog szerződés kötni, ha a gyermek megtakarítási programot, amit Önnek dolgoztunk ki, teljes mértékben a magáénak érzi. A maximum 1 órás találkozó keretein belül Ön az alábbi kérdésekre fog garantáltan választ kapni:

 1. A jelenlegi globalizált világban, hogyan tudom gyermekemet a lehető legjobb pozícióból indítani, azaz mit tehetek azért, hogy biztosan ne legyenek anyagi gondjai, mert jól fizető állást fog szerezni?
 2. Pontos tervet kap kézhez, azokról a költségekről, amelyet gyermeke jövőjéről finanszírozni kíván, és arról is, hogy ezeket hogyan célszerű finanszírozni.
 3. Egy adatbázisban dolgoztuk fel a piac közel 200 gyermek megtakarítását és csak azokat ismertetjük meg Önnel, amelyek az elvárásainak megfelelnek.
 4. Személyre szabott gyermek megtakarítási kalkulációt kap kézhez, amely pontosan tartalmazza a jövő előtakarékossághoz szükséges havi ráfordítás összegét, és a várható hozamokat.
 5. Egy életre szóló befektetési támogatást és személyes tanácsadót biztosítunk Önnek, aki segítségére lesz a gyermek megtakarítás folyamatos felügyelésében, valamint akihez ha kérdése van, bármikor fordulhat.
 6. Végezetül pedig természetesen kifejtjük a bevezetőben feltett kérdéseket is és még sok más érdekességet is megtudhat a gyermek megtakarításokkal kapcsolatban.

 

Hogyan tudom igényelni a gyermek megtakarítási tanácsadást?

Amennyiben eldöntötte, hogy gyermeke jövőjét nem bízza sem a véletlenre, sem a magyar államra sem pedig “önjelölt egytermékes ügynökökre”, akkor mi ebben tudunk Önnek segíteni. Ehhez semmi mást nem kell tennie, mint kitölteni az alábbi rövid űrlapot, amely elküldés után rögtön megérkezik a rendszerünkbe. Ezeket az adatokat, amelyeket itt megad, bizalmasan kezeljük és harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át. Az igénylés beérkezése után legkésőbb 1 munkanappal telefonon felvesszük Önnel a kapcsolatot, és közösen meghatározzuk azt a helyszínt, amely megfelel Önnek a tanácsadásra. Ez lehet a XIII. kerületi irodánk, egy étterem vagy kávézó, de természetesen, ha pici még a gyermek, akkor akár az Ön otthona is.

Adatvédelmi szabályzat elfogadása