Gyermek megtakarítási program

június 30, 2014
Gyermek megtakarítási program

A gyermek megtakarításoknak 2 nagyon fontos tulajdonsága van, az első az, hogy minél hamarabb elindítsuk, a másik pedig az, hogy gondosan megtervezzük, hogy mekkora összeget kell kiépítenünk. Ebben a cikkben tételesen megmutatjuk hogyan kell egy gyermek megtakarítási programot megtervezni.

 

Tervezzük meg gyermekünk várható költségeit!

 

Amikor gyermek megtakarításban gondolkozunk, akkor az elsődleges cél a felsőfokú tanulmányok finanszírozása szokott lenni. Számos formája létezik a gyermek megtakarításoknak (ezekről itt olvashat bővebben), de csak az után érdemes választani egyet, miután tudjuk, hogy mekkora összeget akarunk elérni vele.Ezért úgy gondoltuk, hogy ez alapján érdemes elkészíteni a gyermek megtakarítási programunk tervezését. Nézzük, milyen költségekre számíthatunk!

 

A tandíj

 

Már most is sokan tandíj ellenében végzik el a tanulmányaikat, így egyáltalán nem légből kapott a gondolat, hogy a felsőoktatásra tandíjat kell fizetni. Jelenleg az egyik legnépszerűbb szak, amire nagy igény van a munkaerőpiacon az a gépészmérnöki szakma, ide a tandíj nagyjából 310.000 forint egy félévre. Legyünk optimisták és tegyük fel, hogy gyermekünk csúszás nélkül végzi el a tanulmányait, ami azt jelenti, hogy 10 félévvel érdemes számolnunk.

 

Költség: 310.000*10=3.100.000 forint

 

A lakhatás

 

Legjobb esetben gyermekünk otthon lakva is járhat főiskolára/egyetemre, ilyen esetben nem kell albérleti, avagy kollégiumi díjat fizetni. A tervezésnél viszont fel kell készülnünk arra a lehetőségre is, hogy gyermekünk egy másik városban (országban?) végzi majd a tanulmányait. Havi 20-30.000 forinttal érdemes számolni erre a tételre.

 

Tipp: Ha mégis otthon lakna gyermekünk velünk, akkor a lakhatásra szánt összeget érdemes lehet beforgatni egy lakáskasszába.

 

Költség: 30.000*12*10=3.600.000 Ft, összesen: 3.100.000 Ft + 3.600.000 Ft = 6.700.000 Ft

 

A megélhetés

 

Ez az a költségtípus, ami teljesen változó lehet a különböző háztartásokban. Van, aki megelégszik kisebb kiadásokkal, van aki magasabb életszínvonalhoz van szokva. Átlagosan azt mondhatjuk, hogy havi 40-50.000 forintra szükség lesz. Gondoljunk csak bele, az étkezés, a tankönyvek, telefonszámla, stb. simán összejön havi 40-50.000 forint, de számoljunk csak 500.000 forinttal évente!

 

Költség 500.000*10=5.000.000 Ft, összesen 6.700.000 Ft + 5.000.000 Ft = 11.700.000 Ft

 

Hogyan gyűjtsük össze a célösszeget?

 

Ebben a cikkben megmutattuk, hogyan érdemes tervezni, milyen számokkal érdemes kalkulálni. Innentől fogva egy lépés van csak hátra, kiválasztani azt a gyermek megtakarítási programot, amivel a lehető leghatékonyabban fel tudjuk építeni a célösszeget. Igényeljen egy szakmai konzultációt, ahol gyermek megtakarítási szakértőnk segít Önnek megtalálni azt a gyermek előtakarékosságot, amivel elérheti ezt a célját!


Deák Ferenc István

Élőtakarékosság kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …