Gyermek megtakarítási programok

június 25, 2014
Gyermek megtakarítási programok

Ha keressük a legjobb gyermek megtakarítási lehetőséget, okvetlenül meg kell vizsgálni a biztosítók által kínált megoldásokat is. A biztosítók ráadásul több különböző típusú megoldásokkal rendelkeznek, amik viszont nagymértékben eltérnek egymástól. Olyan jelentős különbségekre lettünk figyelmesek (Önnek számít 4 millió forint?), amit most megosztunk Önnel is.

 

Mi is az a gyermek megtakarítási program?

 

A gyermek megtakarítási programok a biztosítóknál vezethető gyermek előtakarékossági szerződés. Ami az államnál a Start számla, a bankoknál a gyermek megtakarítási számla, az a biztosítóknál ez a konstrukció. Általában két fajta gyermek megtakarítási program létezik, a vegyes életbiztosítás alapú, és a unit linked életbiztosítás alapú. Nézzük meg, mit tud ez a két megtakarítás! A gyermek megtakarításokról, itt is írtunk már részletesen.

 

Vegyes életbiztosítás alapú megtakarítás

 

Ez a régebbi verziója a megtakarításos életbiztosításoknak. Leegyszerűsítve itt leszerződünk egy bizonyos összegre, amit vagy halálesetkor, vagy lejáratkor megkapunk. A befektetési folyamatba nincs beleszólásunk, a biztosító dönti el, hogy milyen befektetéseket eszközöl, és az így keletkezett többlethozam 80-100%-át jóváírja az ügyfélnek. (az eddigi tapasztalat alapján 2% körüli a hozam évente.) Ennek egy speciális típusa a term fix biztosítás, ahol ha meghal a biztosított személy (jelen esetben a szülő), akkor a biztosító magára vállalja, hogy a futamidő végéig befizeti a díjakat az elhunyt helyett. Ez azért jó mert a gyermekünk garantáltan megkapja a neki szánt összeget. Vajon mit tud a unit linked alapó gyermek megtakarítási program?

 

Unit linked alapú megtakarítás

 

A unit linked típusú életbiztosítások jóval korszerűbb és modernebb megtakarítási lehetőséget nyújtanak számunkra, mint a vegyes életbiztosítások. Itt ugyanis a szabályzat szerinti költségek elvonása mellett mi magunk határozunk arról, hogy mibe fektessék a pénzünket, amit szakemberek kezelnek utána. Leegyszerűsítve, míg a vegyes életbiztosításnál az összes díj költség, hogy elérjünk egy fix lejárati összeget, addig a unit linked életbiztosításoknál levonják a költségeket, és a többi pénzt pedig általunk is láthatóan termeli a nyereséget. Nehéz döntés, hogy melyiket válasszuk? Nézzük meg, mire jutottunk egy összehasonlítás után!

 

Melyik gyermek megtakarítási programot válasszuk?

 

Alap esetben csak a maximális kockázat kerülő szülőknek javasoljuk a vegyes életbiztosításokat. „A” biztosítónál kalkuláltunk egy ilyen vegyes életbiztosítás, ahol havi 21.244 forintból 19 év múlva garantáltan megkapunk 4.000.000 forintot, egy esetleges 2%-os többlethozam esetén pedig 5.905.908 forintot, 4%-os többlethozam esetén pedig 6.910.684 forintot.

 

Ezzel szemben „B” biztosító unit linked életbiztosításánál ezzel a havi 21.244 forintos megtakarítással a 19. évben 11.021.286 forintos egyenleget tudunk elérni, mindössze 6%-os (!!!) hozam mellett, és ez a biztosítás ugyanúgy tartalmazza a haláleseti díjátvállalást.  Egyébként egy reálisan elvárható 8%-os hozam mellett 13.262.007 forint lesz a várható lejárati összeg. Önnek is feltűnő a különbség a két egyenleg között?

 

A hatékony gyermek megtakarítási program

 

A legjobb gyermek megtakarítás alkalmazkodik a mi igényeinkhez, és a lehető legjobb eredményt produkálja. Rugalmasságában, és szolgáltatásában nincs is jelentős eltérés a 2 gyermek megtakarítási program között, de a hatékonyságában annál inkább. Mi azt szeretnénk, ha gyermek a lehető legjobban járna, ahogy Ön is, ezért kérjen egy személyes szakmai konzultációt, ahol gyermek megtakarítási szakértőnk megtalálja az Ön és gyermek számára leghatékonyabb gyermek megtakarítást az egész pénzpiacról!


Deák Ferenc István

Élőtakarékosság kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …