Gyermek megtakarítási számlák összehasonlítása

június 6, 2014
Gyermek megtakarítási számlák összehasonlítása

Sok-sok dolgot kell figyelembe vennünk, amikor gyermekünknek megtakarítást választunk. Mi most a TOP 4 szempont szerint összevetjük a 3 legnépszerűbb gyermek megtakarítást. Nézzük, hogy ki ér be a célba elsőként ebben a speciális versenyben!

 

 

Melyik gyermek megtakarításokat érdemes választani?

 

Alapvetően a 3 legnépszerűbb gyermek megtakarítási számlát az államnál (Start számla), a bankoknál (gyermek megtakarítási számla), és a biztosítónál (gyermek megtakarítási program) találjuk. Mi most ezeket fogjuk több szempont szerint összehasonlítani, amiről már korábban is cikkeztünk.

 

A likviditás

 

A hozzáférhetőség szempontjából egyértelműen a banki konstrukció viszi a pálmát, hiszen bármikor hozzáférhető a számlán gyűjtött pénzösszeg. A biztosítói megoldások 2-3 év után hozzáférhetők, de a futamidő elején veszteséges lehet. Az állami Start számlához pedig csak a gyermek juthat hozzá, hogyha elmúlt 18 éves.

 

A felhasználás

 

A banki megtakarítási számláknál, és a biztosítói gyermek megtakarítási programoknál semmilyen jellegű megkötés sincsen, míg a Start számlánál egy jogszabály rendelkezik a tőke felhasználásáról. Elsősorban az iskolázás, és lakhatással kapcsolatosan, de mivel még nem járt le ilyen megtakarítás, ezért ez még nem kiforrott, és a jogszabály is évente változik.

 

A hozamok

 

Egy átlagos banki kamat jelenleg éves 2-3% körül mozog, ami nem kimondottan magas. A Start számla infláció feletti plusz 3%-os hozamot vállal, ami jelenleg éves 5% körüli hozamot jelent. A gyermek megtakarítási programnál nehezebb helyzetben vagyunk, hiszen több száz befektetési alap hozamait nehéz egységesíteni, de ügyfeleink portfóliója éves szinten 6-8%-os hozamot ér el átlagosan.

 

A díjak, díjfizetés

 

A banki megtakarítási számlánál, és a Start számlánál nincs minimális rendszeres díj, sőt rendszeres díjfizetés sem szükséges. Ezzel szemben a biztosítóknál a minimális díjak 5.000-8.000 forint körülire tehetőek, és a biztosító elvárja a rendszeres díjfizetést, de természetesen lehet a díjfizetést szüneteltetni.

 

Az Ön igényei, az Ön nyertese

 

Ezt a cikket azért írtuk, hogy az Ön nyertese a gyermeke legyen, hiszen a TOP 4 szempont alapján nagyjából ki lehet következtetni, hogy melyik felel meg legjobban az igényeinek. A konkrét választáshoz azonban több száz gyermek megtakarítást kell összehasonlítani a magyar pénzpiacról, amiben szívesen segítünk. Kérjen egy személyes konzultációt, és gyermek megtakarítási szakemberünk felkeresi Önt, hogy az ideális gyermek megtakarítás dolgozzon gyermekéért!


Deák Ferenc István

Élőtakarékosság kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …