Gyermek megtakarítási tippek

május 27, 2014

A gyermek megtakarítás lényege nem más, mint hogy gyermekünk minél előnyösebb helyzetből tudja elkezdeni a nagybetűs életet. Ezt a gondoskodó és tudatos nevelés mellett a megfelelő anyagi támogatással tudjuk elérni. Az, hogy ebből a pénzből a gyermek felsőfokú tanulmányokat folytat, vagy vállalkozást indít, esetleg külföldön próbál szerencsét az már részletkérdés. Nézzük, hogy milyen hasznos tippekkel tudjuk segíteni Önt:

 

1. Ne korlátozzuk a pénz felhasználását

 

Ha a mi igényeinknek is megfelel, válasszunk olyan gyermek megtakarítást, ahol gyermekünk szabadon fel tudja használni a számára összegyűjtött tőkét. Ki tudja, hogy 15-20 év múlva egy vállalkozás indítása, vagy egy külföldi munkavállalás lesz gyermekünk célja az egyetem helyett?

 

2. Minél hamarabb kezdjünk el megtakarítani

 

Íme, egy kalkuláció, ami megmutatja, miért indítsuk el a gyermek megtakarítást minél hamarabb. A kalkuláció folyamán nem számoltunk indexálással, éves átlag 8%-os hozammal kalkuláltunk, és a táblázat a nominális lejárati értékeket mutatja.

Gyermek megtakarítási tippek

Gyermek megtakarítási tippek

 

 

Ha gyermekünk első szülinapjától takarítunk meg 20.000 forintot havonta, akkor 7.254.941 forint lesz a lejárati összeg, míg ha ezt csak 6 éves korában kezdjük, akkor mindössze 4.183.783 forintot utalnak a számlánkra.

 

3. Takarítsunk meg rendszeresen

 

Az olyan gyermek megtakarítási formákat javasoljuk, ahol folyamatos díjfizetésre van szükség, hiszen így befektetés technikailag is jól járunk, és gyermekünk is azt tanulja, azt látja, hogy megtakarításokkal, megtakarításokból éljen ne pedig hitelből.

 

4. Miből takarítsunk meg gyermekünknek?

 

Minden gyermek után jár számunkra az államtól családi pótlék, aminek a mértéke nagyjából 12-13.000 forint gyermekenként. Ezt az összeget mindenképp érdemes a megtakarításba visszaforgatni, sőt még a családi adókedvezmény által visszaigényelt összeg egy részét is.

 

A gyermek megtakarítás, mint ajándék

 

Ebben a cikkben megmutattunk pár hasznos tippet, amivel szeretnénk segíteni Önt, hogy gyermekének a legjobb megtakarítást tudja választani. Nem sok szebb 18., 19. születésnapi ajándékot tudunk adni, mint azt, hogy anyagilag biztosítva van a felsőoktatása. A megfelelő megtakarítás megtalálása, és elindítása érdekében igényeljen egy személyes konzultációt, ahol független szakértőnk megtalálja az Önhöz passzoló gyermek megtakarítást!


Deák Ferenc István

Élőtakarékosság kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …