Gyermek megtakarítások

július 1, 2014

2014-ben sok lehetőséget kell megvizsgálnunk, mielőtt kiválasztjuk a saját gyermek megtakarításunkat. Elég, ha csak a legnépszerűbb megtakarításokat soroljuk ide, az is 5 teljesen eltérő módozat. Mi most arra vállalkoztunk, hogy összehasonlítjuk ezeket a gyermek megtakarításokat, ezzel is segítve Önt abban, hogy olyan megtakarítást válasszon, amivel gyermeke a legjobban jár.

 

Melyek a legnépszerűbb gyermek megtakarítások?

 

Sok szülő a banki gyermek megtakarítási számlákat preferálja, vannak akik a Magyar Államkincstárnál vezethető Start számlát választják, de sokan szeretik a biztosítóknál vezethető gyermek megtakarítási programokat. Ezen felül érdemes még a TBSZ számlát is megemlíteni, valamint a lakáskasszát is, hiszen vannak olyan szülők, akik a saját lakás megszerzésével kívánják segíteni gyermekük életkezdését. Korábban is írtunk a gyermek megtakarítások összehasonlításáról, amit itt talál. Nézzük meg, hogy miben hasonlítanak, és miben különböznek ezek a megtakarítási formák!

 

A gyermek megtakarítások összehasonlítása

 

Készítettünk egy egyszerű, és rövid összehasonlító táblázatot, amiben összegyűjtöttük a fent is említett gyermek megtakarítási lehetőségek legfontosabb tulajdonságait. Nézzük is meg gyorsan, mik a legfőbb tudnivalók:

 

Gyermek megtakarítások összehasonlítása

Gyermek megtakarítások összehasonlítása

 

A banki gyermek megtakarításokat az alacsony kamatok miatt elsősorban arra érdemes használni, hogy gyermekünk megtanulja félretenni a zsebpénze egy részét, és megtanulja a bankszámla kezelését.

 

A TBSZ számlát, akkor érdemes választani, ha 3-5 év múlva gyermekünk betölti a 19. éves kort, és nem bízunk az államban, nem nyitnánk ott megtakarítási (Start) számlát.

 

A lakáskasszára az éves befizetéseink 20%-t megkapjuk vissza nem térítendő állami támogatásként, melynek a maximális értéke éves 72.000 forint. Ezt havi 20.000 forint befizetésével tudjuk elérni, és akkor ajánljuk ha gyermekének a saját lakásának a megszerzésében szeretne segíteni.

 

A Start számlára a befizetéseink 10%-át, legfeljebb havi 500 forintot kaphatunk állami támogatásként, így akkor javasoljuk, ha legfeljebb 5.000 forintot tud havonta gyermek megtakarításra szánni.

 

A biztosítói gyermek megtakarítási programoknál van a legmagasabb hozamkilátás, így minden olyan esetben javasoljuk, ha több, mint 10 évünk van gyermekünk 19. életévéig, és legalább havi 10.000 forintot szentelünk erre a célra.

 

Melyik lesz a legjobb gyermek megtakarítás?

 

A kérdésre így előre nem lehet válaszolni. Nagyon sok egyéni lehetőséget meg kell vizsgálni ahhoz, hogy megmondhassuk melyik lesz az Ön gyermeke számára a legjobb gyermek megtakarítás. Ebben a cikkben röviden, pár alap tulajdonság szerint összehasonlítottuk a gyermek megtakarításokat, így láthatjuk, hogy egyáltalán nem egyszerű megtalálni az ideális megoldást. Igényeljen egy személyes konzultációs időpontot, és gyermek megtakarítás szakértőnk a teljes piac kínálatát teszi le az asztalára, és megismerve az Ön igényeit, megtalálja azt a gyermek megtakarítást, ami gyermekének a legkifizetődőbb lesz!


Deák Ferenc István

Élőtakarékosság kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …