Gyermek megtakarítások 2014-ben

június 16, 2014
Gyermek megtakarítások 2014-ben

A gyermek megtakarításoknál sok fontos tulajdonság mellett a várható nyereségre is nagy hangsúlyt kell fektetni. Jelenleg a gyermek megtakarítások hozamai közt jelentős különbségek vannak, mi pedig eljátszottunk a gondolattal, hogy egy hogyan befolyásolja a gyermek megtakarításaink lejárati összegét. Nézze meg, hogy mire jutottunk!

 

Mekkora gyermek megtakarításra van szükségünk?

 

Egy korábbi cikkben részletesen kiveséztük, hogy gyermekünknek egy felsőfokú tanulmány elvégzéséhez nagyságrendileg 6-8 millió forintra van szüksége, ezt a cikket itt találja. Innentől fogva pedig csak rajtunk múlik, hogy mekkora havi díjból tudjuk ezt az összeget kiépíteni, minél hamarabb reagálunk, annál kisebb díjakból jutunk el kívánt eredményhez. Azonban nemcsak a gyermekünk kora meghatározó a megtakarításnál, hanem a várható hozam is.

 

Mekkora nyereséget termelnek a gyermek megtakarítások?

 

A gyermek megtakarítási számlával most nem számolnánk, hiszen az alacsony banki kamatok miatt tőkefelhalmozásra nem alkalmas. (éves 2-3%-os kamat)

 

A Start számla, amit a Magyar Államkincstárnál lehet vezetni, garantálja az infláció plusz 3%-os hozamot, ami nagyjából jelenleg 5% körüli hozamot jelent.

 

A gyermek megtakarítási programoknál az egyedi portfólió összetétel miatt nehéz egységes hozamot mondani, ezért megnéztük ügyfeleink gyermek megtakarítási programjai hogyan muzsikáltak, és 8,92%-os átlaghozamot értek el.

 

Nézzük meg, hogy mi történik, ha ezek a megtakarítások továbbra is így teljesítenek, mit jelent ez gyermek megtakarításunk egyenlegére nézve.

 

Számoljunk együtt!

 

Készítettünk egy táblázatot, amiben összehasonlítottuk, hogy a fent említett hozamok mellett milyen eredményeket érhetnek el gyermek megtakarításaink. Két különböző megtakarítást választottunk egy havi 12.500 forintos, és egy havi 20.000 forintos Start számlát, és gyermek megtakarítási programot vizsgáltunk. A gyermek megtakarítási programnál minden költséget levontunk, a Start számlánál eltekintettünk az 1% körüli költség számításától. Íme, a táblázat:

Gyermek megtakarítások 2014-ben

Gyermek megtakarítások 2014-ben

A táblázat a nominális lejárati értékeket mutatja, gyermekünk 19. születésnapjánál.

 

Egyértelműen kivehető, hogy milyen sokat számítanak a gyermek megtakarításnál az elérhető hozamok, hiszen 9 éves távon is már 150.000-300-000 forint különbség alakul ki.

 

Ennél azonban sokkal fontosabb mondanivalója a táblázatnak, hogy ne csak a családi pótlék összegét tegyük félre gyermekünknek, hanem egészítsük ki ezt az összeget. 18 éves távon egy gyermek megtakarítási programnál 4,5 millió forinttal, egy Start számla esetén 2,8 millió forinttal járunk jobban.

 

Forduljon hozzánk bizalommal!

 

Jelenleg a gyermek megtakarítások között számos, jelentős különbség van, amiből egyre (a várható nyereség) ebben a cikkben fel is hívtuk a figyelmet. Sem a gyermek megtakarítás hozama, sem a havi megtakarítás nagysága nem mindegy. Pontos kalkulációért, és naprakész információkért igényeljen egy személyes konzultációs időpontot! Gyermek megtakarítási szakértőnk a teljes pénzpiac kínálatából megtalálja Önnek az ideális gyermek megtakarítást.


Deák Ferenc István

Élőtakarékosság kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …