Gyermek unit linked megtakarítás

június 24, 2014
Gyermek unit linked megtakarítás

A gyermek megtakarítások fogalmával mindenki tisztában van. A unit linked életbiztosítás pedig, inkább befektetéses életbiztosításként csenghet ismerősnek. Arra gondoltunk, hogy megmutatjuk ebben a cikkben, hogy a gyermek megtakarítás és a unit linked megtakarítás lehet egy és ugyanaz.

 

Mi a unit linked életbiztosítás?

 

Ez egy olyan megtakarításos életbiztosítás, ahol a befolyó összegeket a biztosító befektetési egységekre váltja, és utána fekteti be az általunk megadott befektetési alapokba. Ezeknek a befektetési alapoknak az árfolyam növekedései jelentik számunkra a hozamokat. A befektetésen kívül természetesen életbiztosítási résszel is rendelkezik, vagyis egy esetleges halál estén plusz összeget kap a kedvezményezettünk. Az ilyen típusú befektetéses életbiztosításokat 10 éves futamidő felett érdemes választani.

 

Mi a gyerek megtakarítás célja?

 

A gyermek megtakarítások feladata az, hogy mire csemeténk 19 éves lesz, addigra anyagilag is tudjuk támogatni az életkezdését. Legyen szó akár a felsőfokú tanulmányokról, egy lakás önerőről, vagy egy vállalkozási beindításáról, a kezdőtőkét érdemes egy rendszeres megtakarítással felépíteni. Ha időben reagálunk, akkor van 19 évünk, hogy összegyűjtsük ezt a pár millió forintot, és lássunk csodát, ez bőven elég idő ahhoz, hogy egy unit linked életbiztosításon keresztül takarítsunk meg.

 

A unit linked életbiztosítás, mint gyermek megtakarítás

 

Azt már az előbb is megállapítottuk, hogy futamidő szerint a unit linked életbiztosítás alkalmas egy gyermek megtakarításnak. Nézzünk meg még pár szempontot, vizsgáljuk meg körültekintően.

 

Befektetési szempontból ideális, hiszen magas hozamokat érhetünk el, nem úgy, mint a banki megtakarítási számlák 2-3%-os kamata. A Start számla jelenleg infláció feletti plusz 3%-os kamat ígér, ami 5% körül mozog idén, így befektetési szempontból is érdemes unit linked biztosítást választani, ahol reálisan elvárható a 8-9%-os éves hozam.

 

A legtöbb unit linked életbiztosításnál ráadásul rendelkeznek különböző bónuszokkal, amik magasabb extra nyereséget nyújtanak számunkra, mint a Start számlára kapható maximum havi 500 forintos állami támogatás.

 

Az extra szolgáltatásoknál meg kell említeni, hogy nem csak a régi term fix biztosításoknál érhető el, hogy a szülő halála esetén a díjfizetést átvállalja a biztosító, hanem itt a unit linked életbiztosítások közt is találunk olyat, ahol élhetünk ezzel a lehetőséggel.

 

Amikor lejár a megtakarítás, akkor a felhasználását semmilyen jogszabály nem szabályozza, vagyis arra költhetjük amire szükséges. Ha attól tartunk, hogy egyszerre túl sok pénz lenne ez gyermekünk számára, akkor választhatunk járadékszerű kifizetést is.

 

Egy jó gyermek megtakarítás

 

A unit linked életbiztosítás egy nagyon jó gyermek megtakarítás lehet, ha a megfelelő biztosító, megfelelő életbiztosítását választjuk. Ebben a cikkben megmutattuk, hogy mind befektetési, mind egyéb többlet szolgáltatások alapján a szabad felhasználású unit linked életbiztosítás egy optimális gyermek megtakarítás. Ha a legjobb gyermek megtakarítást szeretné gyermekének, akkor kérjen egy szakmai konzultációs időpontot, ahol gyermek megtakarítási szakértőnk az igényei alapján megtalálja az egész pénzpiacról a legjobb gyermek megtakarítást!


Deák Ferenc István

Élőtakarékosság kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …