Ha nyaralni megy, ne az utasbiztosításon spóroljon!

június 16, 2015
Ha nyaralni megy, ne az utasbiztosításon spóroljon!

Itt a nyár, és a legtöbb család már pontosan tudja, hogy mikor, és hova megy nyaralni. Nagyon fontos, hogy ilyenkor megfelelő biztosítási védelemmel rendelkezzünk, hiszen akár több millió forintba is kerülhet egy külföldi orvosi ellátás. Bár sokaknak jár a bankkártyájához különböző utasbiztosítási szolgáltatás ezek azonban csak a legritkábban szolgáltatnak olyan mértékben, mint amire esetlegesen szükség lenne.

 

Nyaralás, és váratlan meglepetések

 

Képzeljük el, hogy elutazunk Egyiptomba a piramisokat megnézni, és búvárkodni. A búvárkodás nyilván veszélyes sportnak minősül, de aki kipróbálta, az nehezen tud lemondani erről a hobbyról.

 

Nem is kell, viszont abba gondoljunk bele, hogy történik velünk egy baleset, és keszonbetegek leszünk. Ez akkor következik b, ha túl hamar jelentős légnyomáskülönbséget kéne kompenzálnia a szervezetünknek, ami búvárkodásnál előfordulhat. Ez a betegség akár halálos is lehet, a részleteket itt találja.

 

Ilyen esetekben azonnal orvosi ellátásra van szükségünk, ami azonban nincs ingyen, sőt. Egyiptomban ennek a keszonbetegségnek az ellátása nagyjából 3.500 euróba kerül, vagyis nagyjából 1,1 millió forintba. Az emberi élet ennél többet ér, ez nem lehet vitás, de valóban érdemes megadni az esélyt, hogy a drága egyiptomi nyaralás még nagyobb költségekbe verjen bennünket. Pláne akkor, ha egy üdítő árából megoldható, hogy ne így legyen. A megoldás neve utasbiztosítás.

 

Mennyibe kerül egy jó utasbiztosítás?

 

Ezek a speciális életbiztosítások azok, amelyeket azért kötünk meg, hogy ne kelljen szolgáltatnia. Számos különböző szolgáltatása van, nézzünk egy gyors összehasonlítást a fenti egyiptomi útra.

 

A 7 napos nyaraláson részt vesz egy 35 éves, és egy 33 éves szülő, valamint a 15 és 12 éves gyermekük, íme, az utasbiztosítások díjai:

 

Utasbiztosítási díjak

Utasbiztosítási díjak

 

forrás: biztositas.hu

 

Még a legdrágább utasbiztosítás is 50.840 forintba kerül az egész családnak, ami elenyésző tétel ahhoz képest, hogy tavaly átlagban 217 ezer forintot költöttünk nyaralásra (per fő), idén pedig 262 ezer forint lesz a várható kiadás.

 

Egy 24 ezer forintos utasbiztosítás, fejenként 6 ezer forintot jelent, ami 7 napra fejenként nem éri el az ezer forintot sem. Cserébe viszont kapunk több százezer forintos poggyászbiztosítást, akár 100 millió forintos orvosi, és mentési költséget, a sok egyéb szolgáltatásról nem is beszélve.

 

Ár-érték arányban válasszunk!

 

Az ilyen utasbiztosítások díjai messze nem érik el azokat a költségeket, amit nyaralásra költünk ezért tényleg nem kizárólag az ár alapján érdemes választani. Ahogy látjuk Egyiptomba is el lehet jutni egy családnak maximális védelem mellett 20-30 ezer forintból, akkor a horvát tengerpartra, vagy Görögországba még olcsóbban is. A lényeg, hogy ha kell (ne kelljen), akkor szolgáltasson akkora összeget, amely fedezi a költségeinket. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, hogy együtt megtaláljuk a megfelelő utasbiztosítást, és nyugodtan tudjon nyaralni a családjával!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …