Hogyan érdemes nyugdíjra félretenni?

május 27, 2014
Hogyan érdemes nyugdíjra félretenni?

A nyugdíj megtakarítások szükségességével mindenki tisztában van, de mégis elég ködös a kép, hiszen számos kérdés merült fel bennünk ezzel kapcsolatban. Összeírtuk egy helyre a leggyakoribb kérdéseket, itt megtalálja azt a választ, amit keres.

 

Miért szükséges nyugdíjra félretenni?

 

Sokféleképpen el lehet magyarázni, hogy miért kell nyugdíjas korunkra megtakarítani, de szinte mindenki ismeri a történetet. A felosztó-kirovó rendszernek nincs elég bevétele ahhoz. hogy a kiadásait fedezni tudja, és mivel az egyik legnagyobb összeg a kiadási oldalon a nyugdíj, ezért ezt fogják még jobban karcsúsítani. Az állam ezért ösztönöz minket az öngondoskodásra adókedvezmény formájában.

 

Hol gyűjtsünk a nyugdíjunkra?

 

Mindenképpen olyan megtakarítást javaslunk, amire adókedvezményt lehet igénybe venni. Így az önkéntes nyugdíjpénztár, nyugdíj előtakarékossági számla, és a nyugdíjbiztosítás hármas maradt versenyben, ezekre ugyanis 20%-os adókedvezményt tudunk jóvá íratni.

 

Mikor kezdjünk el megtakarítani?

 

Na, ez az a kérdés, amire a válasz, hogy tegnap. 🙂 Minél hamarabb elkezdjük a megtakarítást, annál kisebb befizetésekből tudjuk elérni, hogy nyugdíjas korunkban ne kelljen alacsonyabb színvonalon élnünk. Optimális esetben már az első fizetésünkből érdemes egy nyugdíj előtakarékosságot elindítani, ha ez elmúlt, akkor a következő havi utalás után.

 

Miből takarítsunk meg nyugdíjra?

 

Erre semmilyen varázsrecept nincsen, természetesen a keresetünkből kell finanszírozni a nyugdíj megtakarításunkat. De ne aggódjunk, gyakorlati tapasztalat, hogy az első 2-3 befizetésre oda kell nagyon figyelni, utána pedig természetesnek vesszük, hogy levonják a számlánkról, és úgy kezeljük, mint a telefon-, vagy villanyszámlát.

 

Mekkora összeget kell félretennünk?

 

Nos, ez függ a korunktól, a keresetünktől is, szóval minden ember esetében más, és más. Ha az első fizetésünkből indítjuk a megtakarítást, akkor a keresetünk nagyjából 10%-val érdemes, de használja a kalkulátorunkat, amely segít Önnek támpontot adni a pontos összegről, de egyéni kalkulációt független szakértőnk szívesen készít Önnek.

 

Ha meg van a válasz, akkor…

 

… ez a cikk elérte célját. hiszen az 5 leggyakoribb kérdést válaszoltuk meg. Reméljük közelebb került ahhoz a megoldáshoz, amit keres, de amennyiben még szüksége lenne egy-két információra, vagy konkrét nyugdíj előtakarékosságokról szeretne hallani, akkor igényeljen egy személyes konzultációt, ahol szakértőnk megismeri az Ön igényeit, és bemutatja az ezekhez leginkább illő nyugdíj megtakarítást!


Deák Ferenc István

Élőtakarékosság kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …