Így lehet a legolcsóbban életbiztosítást kötni

március 22, 2017

Mindenki olyan kockázati életbiztosítást akar, ami nem kerül sokba, mégis sok pénzt fizet ki a biztosító, ha baj történik. Létezik ilyen megoldás, de nagyon nem mindegy, hány éves korodban veszed igénybe.

Nemrég mutattuk be az életbiztosítások fajtáit. Ezek egyike a kockázati életbiztosítás, ami a biztosított halála esetén fizet, amennyiben ez az esemény a biztosítási időszakon belül történik. Természetesen egy egészséges ember általában nem arra gondol, hogy meg fog halni, ezért minél kevesebb pénzt szán biztosításra. Ha nem történik semmi baj, akkor az a pénz úgyis elveszik. De ha mégis halálos kimenetelű baleset vagy betegség éri, akkor viszont nagyon is jól jön, hogy fizet a biztosító a családjának. Így gondoskodhat arról is, hogy az utódai ne hitelt örököljenek, vagy legalábbis minél kevesebbet.

Mennyi lesz a havi díjam?

Ha kockázati életbiztosításon gondolkodsz, akkor tudnod kell, hogy a biztosító egyénileg fogja rád szabni az ajánlatot. Megpróbálják kitalálni, hogy a te paramétereiddel meddig lehet élni. Ha úgy kalkulálnak, hogy még hosszú élet vár rád, akkor kedvező havi díjat állapítanak meg, mert valószínűleg úgysem kell visszafizetniük neked ezt a pénzt. Ellenkező esetben, azaz ha sok a kockázati tényező, akkor a havi díj sokszorosára nőhet, mert a biztosító nem akar kedvezőtlenül kijönni a megállapodásból.

A biztosítás költségét befolyásolhatja, hogy hány éves vagy, milyen nemű vagy, dohányzol-e, túlsúlyos vagy-e, volt-e a családban infarktus vagy örökletes betegség, és hogy milyen jellegű munkát végzel. A legkedvezőbb ajánlatot a 29 év alatti férfiak és a 39 év alatti nők kapják, persze közülük is az jár a legjobban, aki nemdohányzó, nem túlsúlyos, szellemi munkát végez és a családja is egészséges. Egy 45 éves férfi sokkal drágábban köthet életbiztosítást, pláne, ha fizikai munkás, dohányos, és ha a családjában gyakoriak a keringési vagy más egyéb gyakori betegségek.

A legjobb megoldás tehát az, hogy minél előbb biztosítást kell kötnöd, mert minél fiatalabb vagy, annál olcsóbban megúszod. Amíg a biztosítási szerződést fel nem mondod, addig a havi díj alacsony marad az életkorodtól és az egészségügyi állapotodtól függetlenül. Huszonévesként akár ötödannyiból megúszod a havi díjat, mint tíz évvel később.

A családod jövője lehet a tét

Mi értelme ilyen fiatalon életbiztosítást kötni? Sajnos huszonévesen sem árt bebiztosítanod magad. A forgalmi balesetek nem válogatnak, és teljesen kiszámíthatatlanok. Huszonéves korod vége felé már lehet, hogy gyerekvállaláson is gondolkozol. Ha bármi baj történik veled, akkor félárván marad a gyermeked, akiről a párodnak egyedül kell gondoskodnia. A biztosító milliókat fog kifizetni a családodnak, miközben neked ez havonta pár ezer forintodba került mindössze, mert fiatalon és egészségesen kötöttél biztosítást.

Ha elmúltál 40, akkor sem késő életbiztosítást kötni. Egy kockázati biztosítás valószínűleg elég sokba kerülne, és nem is nyernének vele túl sokat az örökösök. Szerencsére léteznek unit-linked típusú életbiztosítások is, amik befektetésen alapszanak. Ezekkel elég szép, 12-14%-os hozamokat lehet elérni hosszabb távon, és a 10. év után teljesen kamatadó-mentessé válnak.

Mindenki számára van megoldásunk

A fentiekből is látszik, hogy egy jókor megkötött biztosítás nem olyan drága, de annál hasznosabb, ha baj történik. Ha mégis úgy érzed, hogy túl drága lenne biztosítást kötni, vagy hogy nem kapnál elég jó ajánlatot a biztosítótól, akkor is van megoldás, csak meg kell találni. Mi megoldások keresésével foglalkozunk évek óta. Tudjuk, milyen élethelyzetben mire van szükséged. Ha díjmentes tanácsot szeretnél, keress minket bizalommal!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …