Ilyen helyzetekben történik a legtöbb autós baleset

február 28, 2018

Melyik sofőr ne tartana a balesetektől? Mindenki fél tőlük, pont azért, mert annyira kiszámíthatatlanok. Most kiderült, milyen helyzetekben fordul elő a legtöbb közlekedési baleset, ami csak megerősíthet téged abban: minden eshetőségre fel kell készülni.

A CIG Pannónia 2017-es adataiból derült ki, melyek a leggyakoribb autós balesetek. A legtöbb káreset a követési távolság be nem tartása miatt történik, ami a balesetek közel negyedéért felelős. A káresetek ötödét a figyelmetlen parkolás és tolatás okozza, 15%-ukat az elsőbbségi szabályok be nem tartása. Ezt követi 8%-kal a vadállattal ütközés. Az esetek 6%-ában fordult elő a gépjármű sérülten találása, vagyis az autó tulajdonosának távollétében, parkolás közben valaki vagy valami (pl. egy letört faág, jégeső) kárt tesz az autóban. A maradék 26%-ba tartozik minden egyéb káreset.

A biztosító nem rögzít adatokat arra nézve, hogy a balesetet okozó személy milyen nemű, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a nők általában óvatosabb sofőrök, és rájuk inkább a kis sebességű parkolási károk jellemzőek. A férfiak vakmerőbb stílusban vezetnek hozzájuk képest, náluk a baleset oka jellemzően a követési távolság be nem tartása, illetve az elsőbbségi szabályok megszegése.

A lopáskárok márka szerinti megoszlása összhangban van az utakon futó egyes márkák mennyiségével. Vagyis a népszerűbb autókat gyakrabban törik fel, emiatt is lehet, hogy elektromos és hibrid autókat viszont ritkábban. A felső kategóriás autók között továbbra is az Audi és a BMW az a márka, ami a bűnözők leginkább kedvelt célpontja.

Otthon még így is nagyobb veszélyben vagy

Az autós káresetek mindennaposak, és ahogy a statisztikákból látszik, sokféleképpen jelentkezhetnek egy rossz tolatástól kezdve a jégesőig. Ezért semmiképp sem kidobott pénz, ha bebiztosítod magad ilyen esetekre egy kockázati életbiztosítással. Viszont az sem szabad elfelejteni, hogy otthon több halálos kimenetelű baleset történik, mint a közutakon.

Évente 15-16 ezer közlekedési baleset történik, ebből 5-600 halálos. Az otthoni balesetek miatti halálesetek száma ennek több mint háromszorosa: 1700 ember veszti életét emiatt évente. És ebben nincsenek benne a betegségek.

Tudtad például, hogy a kritikus betegségekben szenvedők 25%-a 45 évnél fiatalabb?

Sajnos az élet számos területe rejteget potenciális veszélyeket, ezért az emberek hajlamosak arra, hogy egy idő után közömbössé váljanak a kockázatok iránt. Értelmetlen bármit is tenni, hiszen úgyis annyiféle baj történhet, nemde? Ez a gondolkodás viszont garantálja, hogy a tragédia, ha megtörténik, még tragikusabb legyen, hiszen nincs védőháló, ami enyhítené a veszteségeket. A váratlan károkat nehéz kikerülni, de nem mindegy, hogy a családod ebből mit érez meg anyagilag. (Felteheted a kérdést, mi lenne a családoddal nélküled.)

Az is problémát jelent, hogy rengeteg kockázatbiztosítási típus van, nehéz őket átlátni, és megállapítani, melyik mi ellen véd. Írtam is korábban arról, hogy bizonyos biztosítások kizárólag a közlekedési balesetek esetén térítenek, akkor nem, ha eltöröd otthon a lábad.

A megtakarítási célú életbiztosítás megint csak egy teljesen külön fajta, ami vésztartalék képzésére kiválóan alkalmas, de alapesetben csak rokkantság és halál esetén térít. Ezekbe is lehet kockázati biztosítást építeni, de sok esetben drágább így, mint egy külön kockázati életbiztosítást megkötni.

Egész életpályát átfogó biztosításra van szükséged

Éppen ezért azt javaslom, hogy olyan megoldást keress, ami komplex, ennélfogva az életed minden területét lefedi. Mivel senkinek sem korlátlan a havi költségvetése, így nagyon nem mindegy, hogyan állítasz össze egy egyéni életbiztosítási csomagot. A célszerű az lenne, hogy az erre szánt havi keretet ésszerűen súlyozd a lehető legjobb kockázati és megtakarítási életbiztosítások között.

Ez a súlyozás attól is függ, hogy hány éves vagy, mik az elérendő céljaid, anyagilag önállóak-e már a gyerekek, emellett milyen az életmódod, vagyis dohányzol-e, irodai munkát végzel vagy nehéz fizikait, mekkora a jövedelmed és a többi. Ezek ismerete nélkül nehéz hatékony és ütőképes életbiztosítási csomagot összeállítani.

Van egy ajánlatom a számodra

Az előbb felsorolt személyes paramétereket oszd meg velünk, és mi mellétesszük a szakértelmünket, ami a legtöbb életbiztosítási formára kiterjed. Megmondjuk, milyen termékek passzolnak a leginkább az élethelyzetedhez, ezek mennyibe kerülnek, és mi milyen arányban tennénk ezekbe pénzt havi szinten, ha nekünk kellene döntenünk.

Igényelj tőlünk személyes találkozót, és egy díjmentes tanácsadás keretében, maximum egy óra alatt felmérjük az igényeidet és az élethelyzetedet, aztán telefonon vagy emailben egyeztetünk a továbbiakról. A döntés jogát rád bízzuk. Jelentkezz most, azzal nem veszíthetsz!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …