Autóval jár? Akkor kössön életbiztosítást!

április 1, 2015

Tavaly 611 ember és családja örült volna, ha az utolsó pillanatban még köthetett volna magára egy életbiztosítást. Mi emberek nagy általánosságban csak akkor tanulunk meg értékelni valamit, ha elveszítjük. Legyen pont az életünk az egyetlen kivétel, és ne halogassuk egy életbiztosítás elindítását!

 

Mi történt 611 emberrel?

Biztos Ön is olvasta, hogy hétfő reggel Ferihegy környékén karambolozott a 3 görög válogatott labdarúgót szállító taxi egy másik autóval. A sportolók megúszták kisebb sérülésekkel, de a másik autóban egy ember meghalt. Ő nem tartozik a 611 ember közé, mert ők azok, akik 2014-ben autóbalesetben vesztették életüket. Ez a szám egy év alatt 6%-kal nőtt, hiába a szigorúbb ellenőrzések, hiper-szuper traffipaxok, és a biztonságosabb autók. Gondoljunk bele, hogy alsó hangon 400 család veszített el egy embert, és nem csak őt, hanem a biztos megélhetést is…

 

Az életbiztosítás a családot védi

Sokan úgy gondolják, hogy az életbiztosítás kidobott pénz az ablakon, mert ha nem halunk meg a futamidő végéig, akkor nem kapunk vissza semmit. Egyrészt már erre is akadnak speciális megoldások, másfelől pedig érdemes egy kicsit tovább gondolkodni. Havi 5-7 ezer forint ér-e annyit, hogy a párunk anyagi gondok nélkül fel tudja nevelni a gyermekünket egy tragédia esetén? Erre a kérdésre nyílván mindenkinek önmagának kell megadnia a választ, de ami a számokat illeti, abban tudunk segíteni!

 

Hogyan lesz havi 5-7 ezer forintunk életbiztosításra?

Számos olyan kiadásunk van havonta, ami nem feltétlenül szükséges, nem visz minket előre, és mégis többszöröse a havi 5-7 ezer forintnak. Összegyűjtöttünk két olyan kiadást, amin simán meg lehet spórolni akár több mint havi 7 ezer forintot is:

  1. Az irodai ebéd, hiszen ha egy héten csak 2-szer otthonról viszünk ebédet, akkor heti 3-4 ezer forintot spórolunk, egy hónapban akár 16 ezer forintot.
  2. Egyesével veszünk 0,5 literes üdítőket (átlag napi 3 darabot) ahelyett, hogy vennénk egy 2 literes kiszerelésűt, ezzel napi 300 forintról mondunk le, ami havi 7-9 ezer forint.

Ahogy látja ez a két gyakorlatias javaslat, akár havi 25 ezer forint pluszt is jelenthet Önnek, és persze családjának, de nekünk ezt nem kell mind kockázati életbiztosításra költenünk, elég lesz 5-7 ezer forint is. A lényeg, hogy minél hamarabb cselekedjünk, hogy miért?

 

Ekkora életbiztosítást kapunk 7 ezer forintért

Ahogy telik az idő, úgy kapunk egyre kisebb életbiztosítási védelmet ugyanazért az összegért. Egy konkrét életbiztosítással számolva, megnéztük, hogy havi 7 ezer forintból (20 éves távra) mekkora életbiztosítási összegeket kaphatunk, ezeket itt találja:

 

Életbiztosítási összege havi 7 ezer forintért

Életbiztosítási összege havi 7 ezer forintért

 

Míg 25 évesen akár 32 millió forintos szolgáltatást kaphatunk, addig 48 évesen mindössze 12 millió forintot. Jól látja 20 millió forint a különbség, így egyértelműen kijelenthető, hogy nem éri meg várni, hiszen egy friss HVG cikk szerint például 15 percenként hal meg egy magyar ember rákban.

 

Hozza meg a felelő döntést a családjáért!

A cikkből egyértelműen kiderül, hogy egy életbiztosítás elindítása nem igazán az anyagiakon múlik, sokkal inkább egy döntésen. Előbb-utóbb úgyis szükségünk lesz egy életbiztosításra, akkor már csak anyagi szempontból sem éri meg halogatni. Kérjen tőlünk egy személyes megbeszélést, és életbiztosítási szakértőnk a teljes pénzpiac legjobb lehetőségeit fogja letenni az asztalára!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …