Kockázati életbiztosítás kalkulátor

szeptember 2, 2014

Az átlagember számára fontos a biztonság, és nemcsak maga számára, hanem a családja számára is. Egyfajta biztonságot úgy (is) tudunk a családunknak, hogy megfelelő mértékű életbiztosítást kötünk magunkra, ehhez viszont szükség van kalkulációra! Nézzünk is meg együtt egy ilyen kalkulációt!

 

A kockázati védelem

 

A kockázati életbiztosításon keresztül a különböző váratlan életszituációkra tudunk felkészülni, méghozzá olyanokra, amely az egészségi állapotunkkal kapcsolatos! A legtöbb kockázati életbiztosítás modulárisan épül fel, amit úgy kell elképzelni, mintha bevásárolna az ember. Az életbiztosításunk a kosár, és ebbe tesszük bele a különböző megvásárolandó termékeket, csak most nem felvágottat, és időt veszünk, hanem rokkantsági biztosítást, és műtéti térítést. Nézzük meg, hogy miket vásárolhatunk meg!

 

A kiegészítő biztosítások

 

Alap esetben vehetünk haláleseti biztosítást, ami értelemszerűen elhalálozásunk esetén térít az általunk megadott kedvezményezettnek. A leggyakoribb kiegészítő pedig a rokkantság esetén történő szolgáltatás, amit szépen sorban követhetnek a műtéti térítések, a kórházi napi térítések, a csonttörések, és a kritikus betegségek.

 

Mit szólna, ha kikalkulálnánk egy komplex csomagot, hogy az mennyibe kerülne számunkra?

 

Számoljunk együtt!

 

Tegyük fel, hogy most 37 évesek vagyunk, nem dohányzunk, és jelenleg (is) egészségesek vagyunk. A biztosítási védelmünk pedig az alábbiak szerint alakulna:

  1. haláleseti szolgáltatás 12.000.000 forint
  2. rokkantság 5.000.000 forint
  3. műtéti térítés 200.000 forint
  4. kórházi napi térítés 5.000 forint

 

Két biztosítónál is elvégeztük a tarifálást és az alábbi eredmény jött ki, vagyis milyen díjak mellett kapjuk meg a fent említett védelmi csomagot egy 20 éves távon:

Kockázati életbiztosítás kalkulátor

Kockázati életbiztosítás kalkulátor

 

A kalkuláció szerint „A” biztosítónál 8.950 forintba kerül a védelmünk, míg „B” biztosítónál 10.336 forintba, a különbség 1.386 forint havonta, ami éves szinten már 16.632 forint, a 20 év alatt 332.640 forint. Ezért fontos a kalkuláció, és az összehasonlítás, hiszen ennek a durván 330.000 forintnak biztos máshol is meg van a maga helye.

 

Döntsünk körültekintően!

 

Ebben a cikkben a kockázati védelem, és ezáltal a kockázati életbiztosítások kerültek a figyelem középpontjába. Azt megállapíthatjuk, hogy itt aztán tényleg teljes szabad verseny folyik, a számok nem hazudnak, vagyis aki a legjobb ajánlatot adja, ahhoz érdemes menni szerződést kötni. Természetesen itt is vannak még olyan egyéb fontos tudnivalók, amit egy kalkulátor nem feltétlenül mutat meg, ezért érdemes egy szakemberrel konzultálni a döntés előtt. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, ahol életbiztosítási szakértőnk biztosan megtalálja a legolcsóbb megoldást, ezzel is pénzt, energiát, és időt megspórolva Ön számára!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …