Lerántjuk a leplet! Íme az életbiztosítás buktatói 2. rész

január 9, 2015
Lerántjuk a leplet az életbiztosításokról! Íme a buktatók 5. rész

Folytatjuk sorozatunkat, amelyben bemutatjuk az életbiztosítások buktatóit, és mindegyikre adunk is egy megoldási javaslatot. Ha nem olvasta volna az első részről, akkor ide kattintva tudja pótolni ezt a hiányosságot. Nézzük milyen 2 újabb buktatót fedeztünk fel, és hogyan tudjuk őket kezelni!

 

„Miért kell évente többet fizetni?”

 

A biztosítók használnak egy olyan kifejezést, hogy indexálás, ez mit is jelent? Az indexálás a pénz vásárlói értékének értéktelenedését (infláció) hivatott ellensúlyozni. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogyha havi 10.000 forintot fizetünk egy biztosításra (kockázati, vagy megtakarításos), és 3%-os az indexálás, akkor a szerződés évfordulója után, már 10.300 forint lesz a havi díj.

 

Két fajta biztosító létezik, aki kötelezően előírja az indexálást, és aki nem. Szerződéskötéskor ügyeljen arra, hogyha nem szeretne ilyen indexálást a biztosításába, akkor ne olyat válasszon ahol ez kötelező.

 

Ahol nem kötelező az indexálás ott is figyeljen az évfordulós értesítőnél. Számos biztosító van ugyanis, aki kiküldi, hogy hány százalékos értékkövetést javasol, amire ha nem reagál vissza (válaszlevél, email), akkor ez az index életbe fog lépni.

 

Javaslat: Az indexálással, a biztosítási összegek, vagy a befektetett pénz nagysága is nő, így érdemes alkalmazni. Gondoljon bele 10 éve hány forint volt egy kiló kenyér, és most mennyi!

 

„Nem kell utasbiztosítás, van bankszámla”

 

Gyakran beleeshetünk ebbe a csapdába. Rengeteg helyen hirdetik, hogy az ilyen-olyan bankszámlák mellé automatikusan jár egy utasbiztosítás is. Ez így elmondásra szép, és jó, de mit mutat a valóság? Engedje meg, hogy egy valós történetet osszunk meg Önnel:

 

Egy olyan helyen dolgozó úr, aki sokat dolgozik külföldön természetes, hogy keret utasbiztosítással rendelkezik. De az, aki évente csak egyszer-egyszer utazik, az megpróbál „spórolni” az utasbiztosítás díján. Így tett a mi emberünk is, majd amikor hazatért az útról tett egy kárbejelentést, ugyanis ellopták a laptop-ját. A bankszámlához tartozó utasbiztosítás pedig térített is, egész pontosan 8.000 forintot.

 

Az ilyen biztosítások mindössze csak a lelkünket nyugtatják meg, viszont amikor téríteni kell, akkor ér minket a kellemetlen meglepetés. Ha jár a bankszámlájához biztosítási védelem mindenképpen nézze meg a térítési limiteket.

 

Továbbra is kerüljük ki a buktatókat!

 

Az előző részhez hasonlóan ebben a cikkben is 2 gyakran előforduló buktatóról eset szó. Most már talán ki lehet jelenteni, hogy ezek a buktatók egy kis odafigyeléssel, vagy megfelelő tájékoztatással megelőzhetőek. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, ahol életbiztosítási szakértőnk minden kérdőjelet kiegyenesít, és mindent elmond Önnek, amit tudni szeretne. Nemsokára jelentkezünk a sorozat harmadik részével, és újabb érdekes megoldási javaslatokkal állunk elő.


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …