Lerántjuk a leplet: Íme az életbiztosítások buktatói – 1. rész

január 7, 2015
Lerántjuk a leplet az életbiztosításokról! Íme a buktatók 5. rész

Biztos Ön is hallott már olyan emberekről, akik elégedetlenek voltak az életbiztosításukkal! Ez több okból is adódhat, de általában a nem megfelelő tájékoztatásban kell keresni a hibát. Mint minden üzleti alapon működő szerződéseben itt is vannak apró betűs részek, amit az egyik fél buktatónak is felfoghat. Most viszont inkább menjünk elébe a dolgoknak, és nézzük meg, hogy mik lehetnek az életbiztosítások buktatói!

 

Miért kötünk életbiztosítást?

 

2 okra vezethető vissza, amiért életbiztosítást indítunk magunknak. Az első, hogy halálunk esetén pénzt, és nem adósságot szeretnénk magunk után hagyni, illetve az esetlegeses betegségek, és kórházi ellátás miatt a kieső jövedelmünket pótoljuk. Ezeket különböző kockázati életbiztosításokkal tudjuk megoldani.

 

A második ok pedig valamilyen megtakarítási cél, ami lehet akár a gyermek életkezdésének finanszírozása, a nyugdíj-kiegészítés kiépítése, vagy akármilyen egyéb cél. Erre a biztosítóknál különböző megtakarításos életbiztosításokat tudunk kötni, mint például a vegyes életbiztosítás, és a unit linked befektetéses életbiztosítás. Keressük meg együtt a buktatókat!

 

„Nem fizet a biztosító”

 

Bár ez inkább a vagyonbiztosításoknál szokták emlegetni az emberek (lakásbiztosítás), de a kockázati életbiztosításoknál is előfordult hasonló eset.

 

Az első ok, hogy a szerződőnek jelentési kötelezettsége van méghozzá 30 napon belül. Ez azt jelenti, hogyha megváltozik a személyi igazolványszámunk, vagy a lakcímünk akkor azt jelezni kell a biztosító felé. Amikor kórházban vagyunk akkor is minden szükséges dokumentumot csatolni kell, és a biztosítónak ettől a naptól számítva van 15 napja, hogy elutalja a térítést.

 

Gyakran felmerülő probléma (nevezzük buktatónak), hogy kiválasztunk egy 200.000 forintos műtéti térítést, és a biztosító a műtét után csak 100.000 forintot fizet, ez miért van?

 

Minden egyes életbiztosításnak van egy feltételrendszere, amiben találunk egy táblázatot, ami azt mutatja, hogy milyen típusú műtét után hány százalékos térítésre számíthatunk. Mert egy törött ujj megműtése nincs egy súlycsoportban egy gyomorműtéttel.

 

„Alig kapjuk vissza a pénzt, amit befizettünk”

 

Ez a buktató a lejáró vegyes életbiztosításoknál derült ki, hiszen itt szembesültek az emberek vele, hogy tényleg nagyjából annyi pénzt kaptak vissza, mint amit befizettek. Ennek a buktatónak a megoldása az, hogy a vegyes életbiztosítás egyszerre ad haláleseti védelmet, és megtakarítást. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a pénz, amit befizettünk az nem csak megtakarításra került, ide csak egy része jutott. Ezek a megtakarítási formák arra jók, hogy tulajdonképpen „ingyen volt” az életbiztosítási védelem, hiszen az ide befizetett pénzt visszakapja az ügyfél a futamidő végén.

 

Kerüljük ki a buktatókat!

 

Ebben a bejegyzésben 2 gyakori buktatót mutattunk be, amire érdemes odafigyelnie, amikor életbiztosítást szeretne kötni. Ezeket a buktatókat kis odafigyeléssel, vagy megfelelő tájékoztatással könnyedén el lehet kerülni, és így egy csomó kellemetlenséget úszhatunk meg. Hamarosan jelentkezünk a cikk folytatásával, ahol további buktatókat, és azok megoldásait mutatjuk be. Ha Ön szeretne úgy életbiztosítást indítani, hogy megfelelő tájékoztatást kap, és nem érik kellemetlen meglepetések, akkor igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt! Életbiztosítási szakértőnk felkeresi Önt, és lerántja a leplet az életbiztosításokról, így garantáltan csak jól járhat.


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …