Megtakarítási tanácsadás, 2014-ben is ingyenesen!

január 6, 2014
Megtakarítási tanácsadás 2014-ben is ingyenesen

Magyarországon 2014-ben is számtalan megtakarítási lehetőség lesz elérhető számunkra. Alsóhangon 27 Biztosító és 32 Bank bombáz minket a jobbnál jobb ajánlatokkal, és ha ez még nem is lenne elég számos „pénzügyi tanácsadó” is segít megtakarítást választani. Ők olyan 28.000-en lehetnek körülbelül. A szakértő pénzügyi tanácsadás elengedhetetlen egy jól működő társadalomban, erre nagyon jó példa Németország. Mi most megmutatjuk, hogy ez hogyan lehet eredményes mindenki számára.

Hogyan választhatok megtakarítást?

A több mint 500 megtakarítási forma közül választani nem egyszerű, ez egyértelmű. Mégis milyen úton-módon választunk. Nézzük:

    1. egyedül választunk az Internet segítségével
    2. egyedül választunk ismerős ajánlása alapján
    3. bemegyünk a Bankba
    4. Biztosító ügynöke segít
    5. Független közvetítő segít

Mindegyiknek meg van a maga előnye, szóval vegyük is sorra őket.

Egyedül válasszunk?

Ha az internetet hívjuk segítségül, találhatunk jó cikkeket, hasznos kimutatásokat, érdekes összehasonlításokat, de ezt könnyű félreértelmezni (bármilyen érthetően is van leírva). Komoly veszteséget generálhat nekünk egy félreértett döntés. Arról nem is beszélve, hogy mennyi ideig tart megtalálni a megfelelő szakmai portálokat, és mennyi idő végignézni a több 100 lehetséges ajánlatot. Az ismerős ajánlása egy érdekes kérdés, mivel minden ember más, ezért ami neki jó, az nem biztos, hogy a mi életünkhöz is ugyanúgy passzol. Persze aki ért a pénzpiachoz az előnyös helyzetben van, elvileg nincs szüksége külső ember bevonására, de vigyázzunk a felületes tudás a legveszélyesebb!

Menjünk be a Bankba és a Biztosítóhoz?

Ez egy fokkal pénzügyileg tudatosabb döntés, mint az előző, viszont felmerül bennünk egy kérdés: Mégis melyik Bankba/Biztosítóba menjünk? Legyen az OTP, az Aegon, mert ők vannak a legrégebben a pénzpiacon? Legyen a Metlife, mert az egyik legnagyobb Biztosító a világon? Legyen a Budapest Bank, mert a GE cégcsoport tagja? És ha ezt a döntést még meg is hoztuk, a személyes találkozóknál érdekes jelenség fogad minket. Volt már olyan, hogy Ön bement egy Bankba vagy Biztosítóhoz és azt mondták, hogy menjen át a másik Bankba, mert ott kedvezőbb feltételek közül válogathat? Itt mindenkinek az az érdeke, hogy a saját portékáját árulja, és nem tudja maximálisan az Ön érdekeit figyelembe venni, képviselni.

Vegyük igénybe egy független szakértő tudását?

Ha lehet így fogalmazni az értékesítési formák közül ez a csúcs. Önnek azért éri meg, mert nem kell értenie a pénzügyekhez, a független közvetítőnek és az ő hátterében dolgozó szakemberek a nap 24 órájában ezzel foglalkoznak. Így nem egy emberként kell végignézni a pénzpiac több mint 4-500 ajánlatát. Ezen felül egy független szakértő nem érdekelt egy cég képviselésében neki mindegy, hogy adott paramétereken belül Önnek melyik szolgáltató ajánlata a legmegfelelőbb.

Választhat minket is

Mi független közvetítők vagyunk, és jelen vagyunk mind a banki, biztosítói és befektetési szektorban is. Első körben mindig azt javasoljuk, hogy próbálja ki kalkulátorunkat. Ezután, de persze e nélkül is van lehetőség kérni egy ingyenes személyes konzultációt. Ez egy olyan kötöttségmentes megbeszélés, ahol minden kérdését felteheti és szakértőnk a legjobb tudása szerint igyekszik segíteni Önt, akár egy életen át. Rengeteg ügyfelünk vált barátunkká így az évek során. Amennyiben Ön elégedett lesz szakértőnkkel természetesen rajta keresztül tudja intézni minden pénzügyi ügyletét, úgy is mondhatnánk hogy ő lesz az Ön pénzügyi háziorvosa.

Milyen a jó megtakarítási tanácsadás?

Végigszemezgetve a lehetséges választási lehetőségeket mondhatjuk, Nyugat-Európai mintára, hogy a szakértők azért vannak, hogy tudásukkal segítsék hozzá az embereket a helyes pénzügyi tervezéshez és az anyagilag legkifizetődőbb döntéshez. Érdemes a tudásukat használni. Mindenképp javasoljuk, hogy megfelelő tudás nélkül ne egyedül döntsenek megtakarítási kérdésben, mert komoly anyagi kár érheti egy helytelen választás következtében. Tegyen egy próbát velünk, kérjen egy személyes találkozót szakértőnktől, és nem fog csalódni.


Deák Ferenc István

Megtakarítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …