Megtakarítással egybekötött életbiztosítás

június 12, 2014
Megtakarítással egybekötött életbiztosítás

Az 1990-es évek közepétől a biztosítók már nem csak különböző sérülések, és káresemények esetén térítenek, hanem már tudnak eredményes megtakarítási programokat nyújtani számunkra. A megtakarítással egybekötött életbiztosítás számos élethelyzetben ideális megoldást jelenthet számunkra,sőt egész családunk részére ismerjük meg hát közelebbről!

 

Mit jelent a megtakarítással egybekötött életbiztosítás?

 

Az első életbiztosítások arra voltak hivatottak, hogy elhalálozásunk esetén pénzt hagyjunk családunkra, hogy legyen miből eltemetni, az adósságokat kifizetni, átállni egy alacsonyabb életszínvonalra. De ahogy a világ, úgy a biztosítási, és életbiztosítási szektor is fejlődött és most már tudunk olyan életbiztosításokat kötni, ahol pénzt is tudunk megtakarítani a haláleseti térítés mellett, sőt létezik olyan biztosítói megtakarítás is ahol, nem is kell rendelkezzünk haláleseti szolgáltatással. Hogy milyen típusai vannak?

 

A megtakarítással egybekötött életbiztosítások típusai

 

Először voltak (és még vannak is) az ún. klasszikus vegyes életbiztosítások, ezeket leegyszerűsítve úgy kell elképzelni, hogy fizetünk egy havi fix díjat, és ezért cserébe a biztosító vagy a halálunkkor, vagy a lejáratkor kifizeti a biztosítási összeget.

 

Az ennél korszerűbb, és modernebb típus az ún. unit linked életbiztosítás, ahol a biztosító megadott összeget elvon a haláleseti biztosítási összegre, levonja a költségeit (a feltételben leírtak szerint), a fennmaradó összeget pedig befektetési alapokban helyezi el, amit profi szakemberek kezelnek.

 

Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy miért jobb ez a megoldás? A válasz egyszerű, így mi magunk állítunk össze befektetési portfóliót, tehát mi választjuk meg, hogy mekkora kockázatot vállalunk, mekkora várható nyereség reményében. Sőt olyan régiókba fektethetjük a pénzünket, amikre magánemberként csak nagyon magas összeghatártól lenne lehetőség.

 

Mikor éri meg ilyen életbiztosítást kötni?

 

Elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek nem a kockázati védelmen van a hangsúly, hanem a megtakarításon. Ezen belül is a folyamatos díjfizetésű változat 10 évtől tud igazán hatékony, és eredményes lenni. Ideális megoldás egy gyermek megtakarításnak, és a nyugdíj előtakarékosságnak, de egy lakáshitel mellett érdemes lehet itt gyűjteni a tőkét, amit betörlesztünk a hitelbe. Sőt a vállalkozásoknak is kitűnő adóoptimalizáló lehetőség, hiszen bizonyos típusú (whole life) életbiztosítások rendszeres díjait költségként írhatja le a cég, és lejáratkor is csak a befizetések után kell adózni.

 

A megtakarítással egybekötött életbiztosítás értünk van

 

Ahogy telik az idő, úgy fejlődnek a mi igényeinkhez az életbiztosítások, ezt a cikk is alátámasztja. Ez az egyetlen olyan megtakarítási lehetőség, ahol esetleges halálunk esetén a kedvezményezettünk adómentesen juthat hozzá a felhalmozott tőkéhez. Jelenleg több száz megtakarításos életbiztosítás közül választhatunk a magyar pénzpiacról, és bizony az egyes konstrukciók között jelentős különbségek vannak. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, és életbiztosítási szakemberünk a teljes pénzpiac kínálatából megtalálja az Ön igényeihez legalkalmasabb megtakarítással egybekötött életbiztosítást!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …