Miért éri meg az egész életre szóló életbiztosítás?

május 7, 2013

Az életbiztosítási és megtakarítási szerződés megkötése jellemzően két életszakaszban szokott felmerülni. Egyrészt ugye ifjú felnőtt korban, amikor az anyagi tartalékképzés még alacsony életbiztosítási díjakkal megvalósítható. Másrészt, pedig amikor már nem csak a mindennapi megélhetést, hanem akár a nyugdíjcélra történő öngondoskodást is realizálni kell.

Megtakarítás és életbiztosítás egy életen át

Létezik a hazai pénzügyi piacon olyan előtakarékossági forma, amely nem csak azt teszi lehetővé, hogy bármilyen jövőbeni cél érdekében megtakarítsunk, hanem közben életbiztosítási védelemben is részesülhetünk. A befektetéses életbiztosítás egyik nagy előnye, hogy a befektetési részt mi magunk állíthatjuk össze, de arról is saját hatáskörben dönthetünk, hogy fő életbiztosításunk mellé milyen kiegészítő biztosítási elemeket kívánunk hozzárendelni.

A befektetéssel kombinált életbiztosítás  minimális futamideje 10 év, de ennyi idő szükséges is ahhoz, hogy a  költségeit kitermelje és kiemelkedő hozamot produkáljon. Az egész életre szóló, azaz whole life konstrukció az életbiztosítások egy olyan speciális fajtája, ahol az életbiztosítási időszak a biztosított élete végéig fennáll, és zömében kifizetéssel szűnik meg.

Miért éri meg whole- life típusú szerződést kötni?

–        Lehetőség van arra, hogy hosszútávra, akár több évtizedre előre is tervezni tudjunk. Sőt nem csak egy, hanem akár több anyagi célunkat is megvalósíthatjuk. Legyen szó a gyermek megélhetéséről, a lakásvásárlásról vagy éppen a privát nyugdíjunkról.

–        A jövőnk tervezése mellett pedig nem csak életbiztosítási, hanem akár baleset- és egészségbiztosítási védelmet is kapunk.

–        Akár 75 éves korunkig is élvezhetjük az életbiztosítási védelmet úgy, hogy közben megtakarított pénzünkből akár állami nyugdíjunkat is kiegészíthetjük.

–        A megtakarítás portfólióját nem csak, hogy magunk állíthatjuk össze, hanem folyamatosan menedzselhetjük. A befektetésünk aktuális értékét ráadásul napi szinten nyomon követhetjük.

–        A költségek nagy része az első két évben levonásra kerül, ami azt jelenti, hogy jelentős megterhelésre az eltelt évtizedek alatt már nem kell számítanunk.

–        A megtakarított pénzünk egy részéhez már akár a futamidő alatt hozzáférhetünk. Sőt a szerződés terhére akár kölcsönt is igényelhetünk a biztosítótól.

–        Halálesetre kedvezményezettet nevezhetünk ki, ráadásul a kedvezményezett akár gyermekünk is lehet.

–        Gyermekeinket is rászoktathatjuk a folyamatos megtakarításra. Ha szüleiktől azt látják, hogy nem hitelből, hanem megtakarításból történik a folyamatos kiadások fedezése, akkor ezt az életfelfogást fogják tovább vinni a következő generáció számára.

–        Adókedvezménnyel nem csak magánszemélyek, hanem akár egyéni vállalkozók, társas vállalkozások is megköthetik.


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …