Miért fontos a gyermek takarékoskodás?

június 20, 2014
Miért fontos a gyermek takarékoskodás?

A baba takarékosság több, mint egy egyszerű megtakarítás, vagy befektetés. Azt mindenki tudja, hogy pici korában gyermekünk olyan, mint egy szivacs,hiszen mindent amit hall, lát megjegyez és eltárolja a ki agyában. Ez azt jelenti, hogy a pénzügyi modellt is rólunk szülőktől látja, tanulja. Elemezzük ki a gyermek takarékosságokat anyagi és nevelési szempontból!

 

A gyermek takarékosságok fajtái

 

Gyermek megtakarításoknál a banki, az állami, és a biztosítói megoldásról érdemes beszélnünk. Minden gyermek megtakarításnak van olyan speciális tulajdonsága, amit gyermekünk javára tudunk fordítani akár anyagilag, akár nevelési szempontból. Fontos tudni, hogy a gyermek takarékosságoknak akkor az igazi a nevelő ereje, ha a gyermek tud róla, és beszélünk vele, hogy miért és hogyan takarítunk meg. Vegyük is sorra őket!

 

A gyermek megtakarítási számla

 

A bankok gyermek megtakarítása anyagilag nem nyújt számunkra elég jó feltételeket, hiszen a jelenlegi 2-3%-os kamat mindennek mondható csak nem elégségesnek. Tőke gyarapításra tehát nem alkalmas, viszont más funkcióra rendkívül jó megoldást nyújt.

 

Nevelési szempontból nagyon jól használható a gyermek megtakarítási számla. Adjunk gyermekünknek kisebb otthoni házimunkát, vagy motiváljuk a jó jegyek elérésében, és egy ilyen megtakarítási számlára „fizessük ki a jutalmát”. Így ugyanis megtanulja kezelni a bankszámlát; megtanulja, hogy a munkájának van ellenértéke, és azt is, hogy ha nem költi el egyből a zsebpénzét, akkor az kamatozik, nyereséget termel.

 

Vajon a Start számla mit tud ehhez a megoldáshoz képest?

 

A Start számla

 

Az állam a befizetéseinket 10%-kal támogatja, de a támogatás maximum havi 500 forint lehet. Anyagilag előnyösebb, mint a banki megoldások, hiszen egy olyan 19 éves állampapírba fektethetjük a pénzünket, ami az infláció plusz 3%-os kamatot garantál. Ezzel együtt ez jelenleg (2014) 4,7%-os hozamot jelent.

 

Gyermekünknek azt taníthatjuk meg a Start számlával, hogyha megtakarítunk, akkor azt adott esetben az állam is támogatja, vagyis „jó tett helyébe jót várj”. Már csak a biztosítók gyermek megtakarítása maradt, nézzük!

 

A gyermek megtakarítási program

 

A biztosítóknál vezetett gyermek megtakarítás tűnik jelenleg anyagilag a legkifizetődőbbnek. Az általunk összeállított egyéni portfóliót profi alapkezelők igyekeznek sikerre vinni,  évente 6-8% hozammal érdemes kalkulálni.

 

Gyermekünknek megtaníthatjuk előre tervezni hosszú távra, arra, hogy ne nyúljon hamarabb hozzá a pénzhez, mert nem biztos, hogy jól jár vele, illetve arra, hogy felkészüljön minden lehetőségre, és egy tragikus halál esetén is gondoskodjon a szeretteiről.

 

Hasznos és anyagilag is előnyös a gyermek megtakarítás

 

Ebben a cikkben nemcsak anyagi oldalról, hanem emberi oldalról is megvizsgáltuk a gyermek megtakarításokat. Nagyon fontosnak tartjuk, a gyermekek jövőjét, ami szülőként nagyon nagymértékben befolyásolunk, ezért a legjobb gyermek megtakarítás kiválasztása kiemelt jelentőségű. Igényeljen egy személyes konzultációt, ahol gyermek megtakarítási szakértőnk minden körülményt figyelembe véve megtalálja Önnek a legjobb gyermek takarékosságot!


Deák Ferenc István

Élőtakarékosság kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …