Milyen életbiztosítást érdemes kötni?

május 30, 2016
Milyen életbiztosítást érdemes kötni?

Biztos Önt is keresték meg már azzal, hogy kössön életbiztosítást. Sokan ilyenkor egyből valami rossz dologra gondolnak, pedig nem kéne. A magyar pénzpiacon is rengeteg olyan életbiztosítás van, amire szükségünk lehet. Érdemes azonban az alábbi dolgokra odafigyelni, hogy tényleg csak olyan életbiztosításunk legyen, amelyet nem bánunk meg.

 

Az életbiztosítások típusai

 

Alapesetben két nagy csoportra oszthatjuk ezeket a pénzügyi szerződéseket, a kockázati életbiztosításokra, és a megtakarításos életbiztosításokra. A kettő különböző célt szolgál, ezért érdemes külön kezelni őket.

 

A kockázati életbiztosítások vagy a halálunk esetén térít a szeretteinknek, vagy pedig a mi betegségünk, balesetünk miatt nekünk szolgáltat. Ezzel vagy azt segíti, hogy a kieső jövedelmünket tudjuk pótolni, vagy egy magasabb színvonalú orvosi ellátáshoz segíthet minket.

 

A megtakarításos életbiztosítások (legyen az klasszikus vegyes, vagy unit linked típusú) egyetlen célja, hogy a lejáratkor minél magasabb pénz álljon a rendelkezésünkre. Nagyon oda kell azonban figyelni, hogy jót válasszunk.

 

Erre figyeljünk a kockázati életbiztosításnál

 

Tulajdonképpen, aki kockázati életbiztosítást választ annak nincs is nehéz dolga, mindössze 8-10 kalkulációt kell elvégezni. Ügyfeleink általában ugyanakkora szolgáltatási összegek mellett azt választják, amelyik a legolcsóbb.

 

Nem árt azonban odafigyelni, mert egy pár év múlva könnyen meglepődhetünk. Itt is, ahogy minden életbiztosításnál a biztosító évente felkínál egy (általában 3%-os) indexálást. Ilyenkor, ha mondjuk 10 millió forintra voltunk biztosítva, akkor ez az összeg is 10.300.000 forintra ugrik. Van azonban olyan kockázati életbiztosítás is ahol az indexálás elutasítása után is emelkednek a díjak. Így egy 10 éves távon akár meg is duplázódhat a díjunk.

 

Más a megtakarításos életbiztosítás

 

Amikor egy életbiztosításon keresztül szeretnénk pénzt gyűjteni, akkor először is azt kell eldöntenünk, hogy a egy fix kamatért cserébe megelégedjünk-e alacsonyabb hozammal, vagy magasabb kockázat mellett, magasabb nyereségre törekszünk.

 

Emellett persze a költségekre is oda kell figyelni. Az egyik legkönnyebb megoldás lehet erre a TKM mutató, de nem feledjük ezek általános számok, egy konkrét példára vonatkoztatva. Ez azt jelenti, hogy a mi szerződésünknek szinte biztosan más a TKM értéke, mint amit a példában bemutatnak.

 

Akkor járunk a legjobban, hogyha ezeket a tulajdonságokat mind figyelembe vesszük, nagy hibát vétünk, ha csak a hozamok, vagy a költségek alapján tesszük le a voksunkat egy konkrét ajánlat mellett.

 

Kérjük szakértő segítségét!

 

Az életbiztosításokra minden háztartásban szükség van. De ahogy a cikkből is kiderül, messze nem mindegy, hogy melyiket választja. Éppen ezért érdemes egy profi szakemberrel konzultálnia, aki segít Önnek megtalálni az ideális megoldást, és minden kérdésére válaszol. Ha ilyen emberrel szeretne találkozni, akkor igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt! Felkeressük Önt, és minden kérdésére válaszol kollégánk, és segít olyan szerződést találni Önnek, amellyel eléri a célját.


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …