Mire figyeljünk, ha életbiztosítást választunk?

június 30, 2016
Mire figyeljünk, ha életbiztosítást választunk?

Amikor valamilyen pénzügyi megoldásban gondolkozunk megkerülhetetlen tényezők a biztosítók. Számos esetben nagyon jó szolgáltatásokat, befektetéseket találhatunk náluk, de nehéz kiválasztani a megfelelőt. Ehhez nyújtunk mi segítségként pár olyan szemponttal, amely megkönnyíti a választást.

 

A kockázati biztosítás az elsődleges számunkra?

 

Akadnak olyanok, akik félnek befektetni, mert rosszakat hallottak a pénzpiacról, vagy a tőzsdéről, és ezért náluk a biztosító társaságok kínálatából a kockázati életbiztosítások jöhetnek szóba. Még több olyan felelősen gondolkozó családfő, és szülő van, akik gondolnak mind a kieső jövedelmükre, mind az esetleges haláluk okozta anyagi katasztrófára is.

 

Nekik a legjobb tanács ami adható az, hogy számoltassanak ki 4-5 kockázati életbiztosítást, és értelemszerűen válasszák a legolcsóbbat. Fontos viszont, hogy azt is megtudjuk, hogy ment közben emelkedik-e a díj. A legtöbb biztosító évente felkínál pár százalékos díjemelést, de ezzel növekszik a szolgáltatás értéke is. Akad azonban olyan biztosító is ahol csak az ár emelkedik, de a szolgáltatás nem. Erre nagyon figyeljünk oda, mielőtt kockázati életbiztosítást választunk.

 

Ha megtakarítani szeretnénk

 

Már egy jó ideje a biztosítók nem csak a kockázati védelmünkre tudnak megoldást kínálni, hanem a befektetési szándékunkra is. Itt azonban jóval nehezebb választani, és megtalálni a legalkalmasabb megoldást, mint a kockázati életbiztosítások esetén.

 

Nagyon sokan elkövetik azt a hibát, hogy kizárólag a TKM mutatók alapján választanak. Ez 2 dolog miatt nem szerencsés, egyfelől a TKM mutató általában éves 210 ezer forint befizetést vesz alapul 10, 15, 20 évre, úgy, hogy minden díjat befizettünk.

 

Adódik a kérdés, mi történik, ha 24 éves szerződést kötünk? Mit történik, ha éves 360 ezer forintot teszünk félre? Mi lesz akkor, ha egy fél évig nem fizetjük be a díjakat? Akkor ezek a TKM mutatók már nem teljesen helytállóak. Illetve itt csak a költségeket hasonlítjuk össze, pedig a mögöttes alapkezelés minősége sem mellékes, hiszen ha mondjuk egy 1%-kal drágább megtakarítás 2%-kal magasabb hozamot termel, akkor azzal már jobban járhatunk. Éppen ezért az javasoljuk, hogy végezünk teljes körű összehasonlítást, vagy kérjük egy szakértő segítségét, aki ezt megcsinálja nekünk.

 

Vegyük igénybe a szakértők tudását!

 

Ebből a cikkből egyértelműen kiderül, hogy bármilyen életbiztosításról is beszélünk meglehetősen nehéz választani. Számos olyan tényezőt, és tulajdonságot kell figyelembe venni, amelyet egy nem szakmabeli nem biztos, hogy tud. Éppen ezért igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt! Szakértőnk felkeresi Önt, és elvégzi azokat az összehasonlításokat, amelyek segítségével garantáltan az Önhöz legjobb illő életbiztosításokat tudja szignózni.


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …