Nyugdíj előtakarékosság biztosítás

április 25, 2014
Nyugdíj előtakarékosság biztosítás

Magyarországon nagyon felkapott lett a nyugdíjkérdés. Sokan aggódnak a későbbi megélhetésük miatt, aminek sajnos meg is van az alapja. De vajon ez csak ránk jellemző vagy más országokra is? Melyik nyugdíj előtakarékosságot érdemes választani? Megvizsgáltuk ezt a kérdéskört, és most megosztjuk Önnel, hogy mire jutottunk.

Miért pont nyugdíj előtakarékosság?

 

A nyugdíj előtakarékosság kérdésköre egész Európát érintő probléma, és ez alól kis hazánk sem kivétel. Az alapvető probléma, hogy a világon szinte mindenhol öregszik a társadalom, kevesebb gyermek születik, mint ahány ember meghal. Ez vezet oda, hogy nem sokára több nyugdíjas lesz, mint dolgozó, így az államhoz nem fog befolyni annyi adó, hogy a megszokott életszínvonalat biztosítani tudja a nyugdíjasok számára. Sőt megközelíteni se nagyon fogja az állam nyugdíj a keresetünket, ezért van szükség mindenkinek nyugdíj előtakarékosságra.

Legyen a nyugdíjbiztosítás?

 

A nyugdíjbiztosítás az egyike a 3 államilag is támogatott nyugdíj megtakarításnak. Az igényelhető adókedvezmény mértéke a befizetett díjaink 20%-a, évente legfeljebb 130.000 forint. Több érv is szól mellette, hogy ezt a nyugdíj megtakarítást válasszuk, melyek közül a legjelentősebb a széleskörű szolgáltatása. Az életbiztosításokban megszokott, és szabadon választható kiegészítő biztosításokon felül, törvényileg az alábbi esetekben kell térítenie számunkra:

    1. Lejárat, amikor elérjük a szerződés indításakor aktuális nyugdíjkorhatárt, ami jelenleg 65 életév. Érdemes ezért hamar elindítani a nyugdíjbiztosítást, nehogy olyan későn indítsuk, hogy emelkedjen a nyugdíjkorhatár.
    2. Nyugdíjba vonuláskor, hiszen a hölgyek 40 év munkaviszony után is elmehetnek nyugdíjba, nem kell megvárniuk a nyugdíjkorhatárt.
    3. Rokkantság esetén, ha a társadalombiztosító legalább 40%-os rokkantságot állapít meg nálunk.
    4. Halál esetén, ilyenkor az általunk megadott kedvezményezett adó-, és illetékmentesen kapja meg a felhalmozott pénzösszeget.

A nyugdíjbiztosítás előnyei

 

Az előbb megemlítettük, hogy számos előnnyel rendelkezik, ezért nem hagyjuk Önt kérdőjelek között, most bővebben kifejtjük az előnyöket.

 

A széleskörű szolgáltatás után talán az adókedvezményt érdemes megemlíteni, hiszen évente akár 130.000 forinttal növekedhet a megtakarításunk. Ez egyben azt is jelenti, hogy az adókedvezményt a megtakarítási számlánkra utalja az állam, ami így további nyereséget termel számunkra.

 

Befektetési szempontból is ideális választás, hiszen szabadon állíthatjuk össze a befektetési portfóliónkat jelentősebb megkötések nélkül, amit aztán szakemberek a legjobb tudásuk szerint kezelnek. Egy jól összeállított portfólióval reálisan lehet évente akár 10% feletti hozamot is realizálni.

 

Míg az önkéntes nyugdíjpénztárnál és a NYESZ számlánál nincs rendszeres díjfizetési kötelezettség, addig a nyugdíjbiztosításnál rendszeres megkapjuk a csekket, vagy a fizetési emlékeztetőt. Ez azért nagyon fontos, mert így biztosan és folyamatosan épül a későbbi nyugdíjunk, és véletlenül sem marad el a befizetés.

Indítsunk el egy nyugdíjbiztosítást!

 

Egész Európára, sőt az egész világra jellemző, hogy a nyugdíj előtarkékosságok ideje eljött. Mindenhol öregszik a társadalom, így nincs más megoldás csak az öngondoskodás. Magyarországon nagyon jó megoldás erre a nyugdíjbiztosítás, hiszen nemcsak sokféle szolgáltatást nyújt számunkra, hanem szabad befektetési lehetőséget is kapunk, ami növeli a nyereség esélyét. Jelenleg majdnem 50 különböző nyugdíjbiztosítás közül választhat, ami piaci ismeret és szakmai tudás nélkül feleslegesen nagy kockázatot rejt magában. Kérjen egy személyes konzultációs időpontot nyugdíjbiztosítási szakértőnktől, aki felkeresi Önt és az 50-et leszűkíti Önnek 2-3 megoldásra , majd segít ebből kiválasztani a nyertes nyugdíjbiztosítást.


Deák Ferenc István

Élőtakarékosság kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …