Nyugdíjbiztosítás 2014

május 14, 2014
Nyugdíjbiztosítás 2014

2014.01.01-én megszületett a nyugdíjbiztosítás. Előtte is volt 2 államilag támogatott nyugdíj előtakarékosság, felmerülhet a kérdés: miért volt szükség egy harmadikra? Nos a nyugdíjbiztosítás tanulmányozása után azt vettük észre, hogy tartalmazza azokat a hiányosságokat, amit az előző kettő nem. Íme egy cikk, ahol megtudja, hogy miért lehet optimális megoldás Önnek a nyugdíjbiztosítás.

Miért jött létre a nyugdíjbiztosítás?

 

A nyugdíjbiztosítás 2014.01.01-től életbelépő, államilag támogatott nyugdíj megtakarítás. Előtte „csak” a nyugdíj előtakarékossági számlát (banki megoldás), és az önkéntes nyugdíjpénztárt (pénztári megoldás) lehetett választani, akkor miért is volt szükség a nyugdíjbiztosításra? Az első indok, hogy a NYESZ számla csak nagyon szűk szegmensnek felel meg, hiszen ez egy olyan értékpapírszámla, amin folyamatosan kereskedni kell a nyereség eléréséért, amire a legtöbb embernek nincs elegendő ideje, sem megfelelő befektetési ismerete. Az önkéntes nyugdíjpénztár pedig befektetésileg meglehetősen kötött megtakarítás (általában 3 portfólióból választhatunk), ahol a portfóliók összetételét az állam szigorúan szabályozza, ezen felül a bizalom sem túl nagy e felé a konstrukció felé, a magán nyugdíjpénztári pénzek beolvasztása után.

Miért előrelépés a nyugdíjbiztosítás?

 

Először is a széleskörű szolgáltatását kell megemlíteni, hiszen nemcsak lejáratkor fizet (az indításkor aktuális nyugdíjkorhatár elérése), hanem halál esetén is (mivel biztosítás). Ráadásul maradt még 2 szolgáltatása, rokkantság esetén (TB szerint legalább 40%), illetve ha ténylegesen nyugdíjba vonulunk a nyugdíjkorhatár előtt.

 

Ha a nyugdíjbiztosításra befektetésként tekintünk, akkor is olyan szembetűnő előnyökre lehetünk figyelmesek, mint a szabadon összeállítható befektetési portfólió (akár külföldi befektetési alapokat is választhatunk, erre a másik 2 nyugdíj megtakarításnál nincs lehetőség), amit utána szakemberek kezelnek helyettünk. Így mi magunk választjuk ki, hogy milyen kockázat mellett, milyen hozamkörnyezetben szeretnénk befektetni, és nem az állam határozza meg.

 

Ami persze mindenkit jobban érdekel, hogy egy sima befektetéses életbiztosításhoz képest itt van lehetőség a befizetéseink (rendszeres és eseti is) után 20%-os, évente legfeljebb 130.000 forintos adókedvezményt visszaigényelni a nyugdíjbiztosításunk erre a célra létrehozott eseti számlájára.

 

Ha megtörnénk a szolgáltatás előtt a nyugdíjbiztosítást, akkor is rugalmasabb, mint a többi államilag támogatott nyugdíj megtakarítás, hiszen „mindössze” az igényelt adókedvezmények 120%-át kéri tőlünk az állam.

Nyugdíjbiztosítás, a rugalmas nyugdíj előtakarékosság

 

Azzal, hogy az állam létrehozta a nyugdíjbiztosítást, finoman jelezte számunkra, hogy a nyugdíj megtakarítás mennyire fontos. Most, hogy megismertük a nyugdíjbiztosítást láthatjuk, hogy mekkora többletet és rugalmasságot ad a többi nyugdíj megtakarításhoz képest. Ahhoz, hogy megtalálja a saját nyugdíj megtakarítását pontos számításokra és pénzpiaci ismeretre van szükség, ezért igényeljen egy órás személyes konzultációt szakértőnktől, aki megtalálja az Ön nyugdíj megtakarítását, legyen akár NYESZ, akár önkéntes nyugdíjpénztár, vagy nyugdíjbiztosítás!


Deák Ferenc István

Élőtakarékosság kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …