Nyugdíjbiztosítás adókedvezménnyel

április 28, 2014
Nyugdíjbiztosítás adókedvezménnyel

A nyugdíjbiztosítás 2 fontos részből tevődik össze, egy befektetéses életbiztosításból, és az adókedvezményből. Most megmutatjuk Önnek, hogyan lesz ebből a 2 részből egy egész. Egy olyan nyugdíj megtakarítási forma, amely szinte mindenki számára megfelelő megoldást nyújt, aki szeretne a nyugdíjra félretenni.

Hogyan működik a nyugdíjbiztosítás?

 

A nyugdíjbiztosítás működésével kapcsolatban nem kell semmilyen ördöngösségre gondolni, ugyanúgy működik, mint egy befektetéses életbiztosítás. Nekünk annyi dolgunk van, hogy kiválasszuk a saját portfóliónkat (a befektetési alapok összetételét), és rendesen fizessük a folyamatos díjakat. Ahogy befizetjük a biztosítási aktuális díját, a biztosító a pénz beérkezésekor átváltja befektetési egységekre, és már el is indult a befektetés folyamata.

Miben más a nyugdíjbiztosítás?

 

Ahogy fent is írtuk a lényegi kérdésben megegyezik a nyugdíjbiztosítás és a befektetéses életbiztosítás, de azért természetesen vannak különbségek. Az első lényeges különbség, hogy nem mi határozhatjuk meg a futamidőt, hanem a szerződés indításkor hivatalos nyugdíj korhatárig kell szólnia, ami jelenleg 65. életév.

 

A lejáraton és a haláleseten kívül még 2 esetben kell téríteni a nyugdíjbiztosításnak törvény szerint:

    1. Tényleges nyugdíjba vonulás esetén, akár 40 év munkaviszony után, akár korengedményes nyugdíj esetén.
    2. Rokkantság esetén, ha legalább 40%-os sérülést szenvedünk el.

 

Természetesen a legnagyobb különbség az igénybe vehető adókedvezmény.

 

Az adókedvezmény

 

A leglényegesebb különbség az, hogy az éves díjak 20%-át, maximum évente 130.000 forintot adókedvezmény formájában visszaigényelhetünk.

 

Az adójóváírás szerencsére nem a bankszámlánkat fogja hizlalni, hanem a nyugdíjbiztosításunk egyenlegét, ezzel is elősegítve, hogy még magasabb legyen a lejárati összeg. Az adókedvezmény ugyanis, ahogy a folyamatos díjak is befektetésre kerülnek, és hozamokat termelnek számunkra.

 

Az adókedvezményről, annyit fontos még tudni, hogyha véletlenül pénzt vennénk ki a nyugdíjbiztosításból (akár 5 forintot is), akkor sajnos az összes addig igényelt adókedvezményt egy 20%-os büntetéssel az állam részére vissza kell utalnunk.

Ismerjük meg az új lehetőséget!

 

A befektetéses életbiztosításokat sokan választották nyugdíj megtakarításuknak még 2014.01.01 előtt is, pedig akkor még nem járt rá adókedvezmény. Ha ilyen esetben is inkább ezt a megtakarítást választották az emberek, akkor most, hogy kihasználhatjuk az adókedvezmény adta előnyöket is nem sok kérdés maradt nyitva. Természetesen azonban minden ember más, így természetesen ismét érdemes széles körben körülnézni, mielőtt konkrét nyugdíj megtakarítást választanánk. Kérjen egy személyes konzultációs időpontot nyugdíj megtakarítási szakértőnktől, aki minden tudásával azon lesz, hogy Ön a lehető legjobb nyugdíj megtakarítást válassza.


Deák Ferenc István

Élőtakarékosság kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …