Nyugdíjbiztosítás adókedvezmény 2014

május 19, 2014
Nyugdíjbiztosítás adókedvezmény 2014

Azzal, hogy 2014.01.01-től már a befektetéses életbiztosítások után is igényelhetünk adókedvezményt, már 3 különböző nyugdíj megtakarításból választhatunk. Mi most a legújabbat, a nyugdíjbiztosítást vizsgáltuk meg nagyítóval, és be is mutatunk minden kis apró részletet, amit tudni kell róla.

Az új nyugdíjbiztosítás

 

2014.01.01-től már választhatjuk nyugdíj megtakarításunknak az államilag támogatott nyugdíjbiztosítást. Mivel korábban is sokan a befektetéses életbiztosítást preferálták nyugdíj előtakarékosságként, egyértelmű sikerként könyvelhetjük el, hogy most már 20%-os, legfeljebb 130.000 forintos adókedvezmény is társul hozzá.

A legfőbb tudnivalók a nyugdíjbiztosításról

 

A nyugdíjbiztosítások rendkívül széleskörű szolgáltatási körrel rendelkeznek, hiszen fizetnek számunkra lejáratkor (amikor elérjük a nyugdíjbiztosítás indításakor aktuális nyugdíjkorhatárt, jelenleg a 65. születésnapunk), továbbá ha hivatalosan nyugdíjba vonulunk a nyugdíjkorhatár előtt, ha megrokkanunk (legalább 40% a TB szerint), és a halálunk esetén is. Ebből két nagy gyakorlatias előny származik, ha megemelnék a nyugdíjkorhatárt, nekünk akkor is a régi szerint jár le a szerződésünk, a másik pedig ha véletlenül meghalnánk, akkor a kedvezményezettünk mindenféle adótól mentesen kapja meg a pénzt.

A nyugdíjbiztosítás adókedvezménye

 

Számszerűen az éves befizetéseink 20%-át, évente legfeljebb 130.000 forintot igényelhetünk vissza az SZJA-ként befizetett adónkból. Ebből az is következik, hogy ha nincs SZJA adónk, vagy elhasználtuk másra, akkor nem tudunk élni ezzel a lehetőséggel. Ez elsősorban a nem bejelentett jövedelmű emberekre, és a KATA-s vállalkozókra vonatkozik.

 

Az adókedvezmény alapját nemcsak a rendszeres befizetéseink képezik, hanem az eseti befizetéseink is. Figyeljünk oda, mert van olyan nyugdíjbiztosítás, ahol lehet olyan eseti számlánk is, amire nem igénylünk adókedvezményt, és olyan számla is ahol igen.

 

Az adókedvezmény a nyugdíjbiztosításunk eseti számlájára fog érkezni, így biztosítva, hogy további hozamokat termeljen meg számunkra.

 

Amennyiben pénzt vennénk ki a nyugdíjbiztosításból a szolgáltatás előtt, akkor az addig igényelt adójóváírásokat 20%-kal növelten az állam számára kell visszautalnunk.

Nyugdíjbiztosítás és adókedvezmény, a mi nyugdíjunkért

 

Az alapból népszerű befektetéses életbiztosítások most még egy 20%-os adókedvezmény igénylésére is lehetőséget ad. Szolgáltatása miatt kiemelkedik a többi nyugdíj előtakarékosság közül is, így a legtöbbünknek nagy jó lehetőséget nyújt, hogy ebből finanszírozzuk idős korunkat. Igényeljen egy órás személyes konzultációt, ahol szakértőnk az Ön igényei és lehetőségei alapján megtalálja a megfelelő nyugdíj előtakarékosságot, legyen az akár nyugdíjbiztosítás, akár más!


Deák Ferenc István

Élőtakarékosság kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …