Nyugdíjbiztosítás adókedvezmény tippek

május 26, 2014
Nyugdíjbiztosítás adókedvezmény tippek

A biztosítók legmerészebb álmait felülmúlva, rendkívül nagy az érdeklődés a 2014.01.01-től indítható nyugdíjbiztosítások iránt. Azért, hogy Ön a lehető legjobban járjon, összeírtunk pár hasznos tippet az adókedvezménnyel és a nyugdíjbiztosítással kapcsolatban.

 

A nyugdíjbiztosítás

 

Ez egy olyan befektetéses életbiztosítás, ahol a befizetéseinket az állam évente 20%, legfeljebb 130.000 forint adókedvezménnyel honorálja. Ezen felül érdemes megemlíteni a széles körű szolgáltatását, hiszen térít:

  1. lejáratkor (a szerződés indításakor hatályos nyugdíjkorhatár elérése)
  2. hivatalos nyugdíjba vonuláskor (a nyugdíjkorhatár előtt)
  3. rokkantság esetén (TB szerint legalább 40%)
  4. halál esetén (a kedvezményezett részére adómentesen)

 

Az adókedvezmény

 

Ahogy fent is írtuk egy évben legfeljebb 130.000 forint lehet az adókedvezmény, amit visszaigénylünk. Az adókedvezmény ugyanis abban különbözik az állami támogatástól, hogy nem automatikusan utalja az állam, hanem nekünk kell igényelnünk az adóbevallásunk erre vonatkozó részében.

 

Gyakorlatilag az SZJA-ként befizetett adónkból igényeljük vissza a pénzt, tehát fontos, hogy legyen miből visszaigényelni. Ez az alábbi eseteken kívül nem lehet probléma:

  1. Nincs bejelentett jövedelmünk
  2. KATA-s vállalkozók vagyunk
  3. Több gyerek után kihasználtuk a családi adókedvezmény

 

Gyakorlatias tippek

 

Az adókedvezmény a nyugdíjbiztosítás eseti számlájára érkezik, tehát érdemes olyan konkrét konstrukciót választani, ahol mi dönthetjük el, hogy mibe legyen fektetve az adókedvezmény. (nem mindenhol van így)

 

Érdemes eseti befizetéseket is eszközölnünk, hiszen ez is beleszámít az adókedvezmény mértékébe.

 

Minden évben figyeljünk oda, hogy jelezzük az adóbevallásban, hogy adókedvezményt szeretnénk igénybe venni, hiszen ha elmulasztjuk, akkor abban az évben nem kapjuk meg.

 

Legyen cél a biztos nyugdíj

 

A nyugdíjbiztosítás mind befektetési, mind szolgáltatási szempontból egy optimális nyugdíj megtakarítás. Az adókedvezményre pedig ha odafigyelünk, akkor olyan extra nyereségez hoz számunkra, ami korábban nem volt elképzelhető. Igényeljen egy személyes pénzügyi találkozót, ahol nyugdíjbiztosítási szakértőnk, megtalálja az Ön igényének megfelelő n nyugdíj előtakarékosságot, hogy a legjobb helyre érkezzen a minél magasabb adókedvezmény!


Deák Ferenc István

Élőtakarékosság kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …