Nyugdíjbiztosítások adókedvezménye 2014

április 28, 2014
Nyugdíjbiztosítás adókedvezménye 2014

Nyílt titok, hogy az állam nem fogja tudni számunkra biztosítani az anyagi gondoktól mentes nyugdíjas kort. Így szükségünk lesz egy új barátra, aki tud nekünk ebben a feladatban segíteni. Mi már meg is találtuk ezt a barátot, a nyugdíjbiztosítás és az adókedvezmény „személyében”. Most bemutatjuk őket, és reméljük, hogy ez egy életre szóló barátság kezdete lesz.

Milyen az új nyugdíjbiztosítás?

 

Az a jó, ebben a nyugdíjcélú befektetéses életbiztosításban, hogy ötvözi az önkéntes nyugdíjpénztár és a NYESZ számla előnyeit, és sok hátrányukat ki is küszöböli. Korábban a legjelentősebb hátránya a befektetéses életbiztosításoknak az volt az előbb említett 2 megtakarítással szemben, hogy nem volt rá adókedvezmény. 2014 január elsejével ez a probléma is lehárult előlünk, hiszen a nyugdíjbiztosításra évente legfeljebb 130.000 forint adójóváírást igényelhetünk vissza, számszakilag a befizetett díjaink 20%-át.

Miben jobb a nyugdíjbiztosítás?

 

Kezdjük a legfontosabbal, a nyugdíjbiztosítás rendelkezik a legszélesebb szolgáltatási körrel:

    1. Lejárat, amikor elérjük a szerződés megkötésekor aktuális nyugdíjkorhatárt. (most 65 év)
    2. Nyugdíjba vonuláskor, akár korengedmény, akár 40 éves munkaviszony miatt.
    3. Rokkantság esetén, a társadalombiztosító megállapítása alapján legalább 40%-os sérülés esetén.
    4. Halál esetén, az általunk megadott kedvezményezett adó-, és illetékmentesen kapja meg az egyenleget és/vagy a biztosítási összeget.

 

Szabadon választhatunk befektetési portfóliót, nemcsak magyar, de külföldi eszközalapok közül is, amit aztán szakemberek kezelnek. Évente többször van lehetőségünk díjmentesen portfóliót váltani, és még kamatadót, és EHO-t sem kell fizetni. Sőt a legtöbb helyen még az adókedvezmény befektetéséről is nyilatkozhatunk, és dönthetünk. Így lehetőségünk nyílik nagyobb hozamot elérni, mint a másik 2 nyugdíjcélú megtakarításnál.

Az adókedvezmény

 

Ahogy fent is említettük, egy évben akár 130.000 forint adókedvezményre is szert tehetünk, ehhez 650.000 forintot kell befizetnünk. Rögtön szögezzük le az elején, hogy ezt nem feltétlenül kell rendszeres díjként teljesítenünk, ugyanis ha úgy rendelkezünk, akkor az eseti befizetésre is jár 20%-os adó visszatérítés.

 

Az adókedvezmény azon felül, hogy önmagában egy plusz összeg a nyugdíjcélunkhoz, még további nyereséget is biztosít számunkra, hiszen az állam a nyugdíjbiztosítási számlánkra utalja, ami éppúgy be lesz fektetve, mint az általunk befizetett díjak.

 

Egy naptári évben a személyi jövedelemadónkból van lehetőségünk összesen 280.000 forintot visszaigényelni. Ezt az összeget, vagy ennek egy jelentős részét hiba lenne az államnál hagyni, hiszen úgyis sok marad nála a bejelentett bérünk után.

 

Az adókedvezmény egyetlen „rossz” tulajdonsága, hogyha szolgáltatás előtt akár csak 5 forintot is kiveszünk a nyugdíjbiztosításunkból, akkor az összes adókedvezmény 120%-át az állam részére kell elutalnunk.

Együtt a nyugdíjbiztosítással, a nyugodt időskorért

 

A nyugdíjbiztosítás és az adókedvezmény tényleg egy potenciális jó barát, megvizsgálva a tulajdonságaikat. Amennyire törvényileg lehetséges, annyira rugalmas, és ugyanaz a célja, mint nekünk, minél nagyobb nyereséget termelni. Csak arra figyeljünk, hogy csak egy legjobb barátunk lehet, míg a piacon jelenleg nagyjából 50 nyugdíjbiztosítás található. Kérjen személyes konzultációt nyugdíjbiztosítási szakértőnktől, aki megtalálja azt a nyugdíjbiztosítást, amelyik a legjobban passzol Önhöz.


Deák Ferenc István

Élőtakarékosság kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …