Nyugdíjcélú életbiztosítás

június 11, 2014
Nyugdíjcélú életbiztosítás

A nyugdíjcélú életbiztosítások eddig is népszerűek voltak, de most, hogy a nyugdíjbiztosításokra adókedvezményt lehet igénybe venni még nagyobb az érdeklődés irányul ezen megtakarítások felé. Ezért írtunk egy olyan cikket, ahol egy helyen megtalálja az összes nyugdíjcélú életbiztosítást.

 

Milyen életbiztosítások tartoznak ide?

 

2014.01.01-től létrejöttek az ún. nyugdíjbiztosítások, amikre 20%-os, legfeljebb évente 130.000 forintos adókedvezményt lehet igényelni. A nyugdíjbiztosítások váltak innentől fogva az első számú nyugdíjcélú életbiztosításokká, amikből választhatunk folyamatos díjfizetésű, vagy egyszeri díjas konstrukciót is. Akinek azonban nincs SZJA befizetése (ilyenek például a KATA-s vállalkozók) azoknak a befektetéses életbiztosítás is megfelelő megoldást kínál. Végül pedig ne feledkezzünk meg a vállalkozások számára költségként leírható whole life befektetéses életbiztosításokról sem, hiszen ezzel a megoldással cégükön keresztül tudnak megtakarítani saját időskorukra. Ezek a megtakarítások zömében unit linked típusú életbiztosítások, így egyben tudjuk kielemezni őket az alábbiakban.

 

Nyugdíjcélú életbiztosítások előnyei

 

Első körben említsük meg a nyugdíjbiztosítások után igénybe vehető 20%-os, maximum 130.000 forintos adókedvezményt.

 

Befektetési szempontból ideálisak, hiszen mi magunk állítunk össze egy kedvünkre való befektetési portfóliót, amit után szakemberek kezelnek a legjobb tudásuk szerint, melynek eredményeként nem egy befektetési alap az elmúlt 5 évben átlagosan 20% feletti hozamot ért el évente.

 

Nemcsak lejáratkor térítenek, hanem halál esetén is (sőt a nyugdíjbiztosítás TB szerinti 40%-os rokkantság, és a nyugdíjkorhatár előtti hivatalos nyugdíjba vonuláskor is), és amiben egyediek a nyugdíjcélú biztosítások az nem más, minthogy egy esetleges halál bekövetkeztekor az általunk megjelölt kedvezményezett adómentes jut hozzá a tőkéhez.

 

Mire figyeljünk a nyugdíjcélú életbiztosításoknál?

 

Ha megtörjük a nyugdíjbiztosításunkat, vagyis pénzt veszünk ki belőle szolgáltatás előtt, akkor az összes adókedvezményt 20% büntetőkamattal vissza kell utalni az állam számára.

 

Évente többször díjmentesen változtathatunk a befektetési portfóliónkon, ezért érdemes figyelni a befektetési alapok teljesítményét, legalább negyedévente.

 

Használjuk a nyugdíjcélú életbiztosítások eseti számláit is, hiszen ehhez bármikor hozzáférhetünk (nyugdíjbiztosítás esetén csak bizonyos biztosítók konstrukciójánál), és a jelenlegi banki kamatoknál nagyobb haszonra tehetünk szert.

 

Használjuk ki a nyugdíjcélú életbiztosítások előnyeit!

 

Most, hogy megnéztük az összes nyugdíjcélú életbiztosítást, és megismertük ezeknek az előnyeit, rajtunk múlik csak, hogy melyiket választjuk. Érdemes azonban a teljes pénzpiac kínálatát megvizsgálni, hogy a számunkra legkedvezőbb ajánlatot írjuk alá, ezért érdemes egy szakember tudását segítségül hívni. Igényeljen egy személyes szakmai konzultációt, ahol életbiztosítási szakemberünk a piac teljes kínálatát teszi lesz az asztalára, és leszűkíti ezt igényei szerint!


Deák Ferenc István

Élőtakarékosság kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …