Nyugdíjkiegészítés

május 28, 2014
Nyugdíjkiegészítés

Olyan időt élünk, amikor egy új jelenséggel kell megbirkóznunk, mégpedig azzal, hogy muszáj a nyugdíj kiegészítésünkkel foglalkozni, különben anyagi gondjaink lesznek idős korunkban. Készítettünk is Önnek számos kalkulációt ezzel kapcsolatban, íme:

 

Miért van szükség nyugdíjkiegészítésre?

 

A válasz az, hogy az állam nem tud elegendő öregségi nyugdíjat folyósítani számunkra ahhoz, hogy meg tudjuk tartani az életszínvonalunkat. Nincs olyan ember Magyarországon, aki nagyjából annyi állami nyugdíjra számíthatna, mint amennyit jelenleg keres, és itt nemcsak azokra kell gondolni, akik több pénzt keresnek, mint amire be vannak jelentve.

 

A nyugdíjkiegészítés mértéke egy 35 éves dolgozónál

 

Készítettünk egy kalkulációt, hogy megmutassuk Önnek, hogy egy 35 éves ember mekkora állami nyugdíjra számíthat a jelenlegi szabályzás szerint, íme:

Nyugdíjkiegészítés

Nyugdíjkiegészítés

 

 

Ahogy láthatjuk, nagyjából a keresetünk felét tudjuk csak megkapni az államtól, ami minden kereset mellett jelentős kiesést jelent. Ez jól megmutatja a nyugdíjkiegészítés létjogosultságát, de a biztonság kedvéért készítettünk még egy kalkulációt.

 

A nyugdíjkiegészítés mértéke egy 45 éves dolgozónál

 

Ugyanazt a kalkulációt, amit az előbb bemutattunk itt is elvégeztük, egy 45 éves emberre kalkulálva, az eredmény itt is érdekes:

Nyugdíjkiegészítés

Nyugdíjkiegészítés

 

 

Jelentős eltérésekre itt sem lettünk figyelmesek az előző táblázathoz képest, érdemes tehát úgy számolnunk, hogy a bejelentett bérünk 46-58%-át kapjunk meg állami nyugdíj néven.

 

A kettő között mindössze egy jelentős különbséget találunk, mégpedig azt, hogy 10 évvel kevesebb időnk maradt felkészülni a nyugdíjas évekre, ami óriási hátrány. Hogy mekkora?

 

Nyugdíjkiegészítés 20 és 30 éves távon

 

Cikkünk befejező akkordjaként megmutatjuk, hogy mekkora különbség van a nyugdíj kiegészítésünkben 20 és 30 éves megtakarítási időszak alatt. A táblázat azt mutatja meg, hogy havonta mekkora összeget kell nyugdíj megtakarításra fordítsunk, hogy ugyanannyi pénzből éljünk, mint aktív, dolgozó korunkban:

Nyugdíjkiegészítés

Nyugdíjkiegészítés

 

 

Alsó hangon havi 12.000 forintot spórolunk meg, ha időben reagálunk, és gondoskodunk a saját nyugdíj kiegészítésünkről.

 

Ne várjunk sokáig a nyugdíjkiegészítéssel!

 

Ebből a cikkből Ön is láthatja, hogy a nyugdíjkiegészítés egy olyan feladat, amivel foglalkoznunk kell, lehetőleg minél hamarabb. Nem mindegy, hogy havonta 19.000 forintból tudjuk megoldani a nyugdíj kiegészítésünket, vagy havi 34.000 forintból. Igényeljen egy személyes konzultációs időpontot, ahol nyugdíj megtakarítási szakértőnk elvégzi az Ön egyéni kalkulációját, és megtalálja az optimális nyugdíj előtakarékosságot!


Deák Ferenc István

Élőtakarékosság kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …