Hívjon most: +36 1 58 58 555

UNIT LINKED
ÉLETBIZTOSÍTÁS
ÉRDEKLI?

Segítünk Önnek tisztán látni!

34 biztosító ajánlatát kalkulátorral
hasonlítjuk össze
, hogy dönteni tudjon.

Töltse ki ezt a rövid űrlapot, és
miután telefonon pontosítottuk igényeit,
szakértőnk elkészíti a kalkulációkat!

Kapcsolatfelvételi űrlap

Átláthatóvá tesszük Önnek az ajánlatok közötti különbségeket!

A köztudatban megosztóan vélekednek a unit linked életbiztosításról, mert sokan rosszul használták így veszteséggel jöttek ki belőlük. Ennek ellenére reális megtakarítási formáról van szó, ha azt vesszük, hogy a piacon elérhető termékek 10 %-ánál (63 darab) alacsony TKM mutatóval számolhatunk (3% alatti TKM, 15 éves futamidő, standard termékeknél), és ehhez képest, ha az elmúlt 5 év nyugdíjbiztosítási hozamait is mellé tesszük, amely 6,73% / év volt, (vegyes, menedzselt és célpont alapok esetén), akkor láthatjuk, hogy a banki kamatoknál jövedelmezőbb megtakarításra adhat Önnek lehetőséget, ha jól választ.

Életbiztosítási kalkulátorunk használatával látványosan prezentálni tudjuk Önnek, hogy ugyanazon paraméterek (megtakarítási összeg, TKM, és hozam) mellett, az egyes ajánlatok között, milyen különbségek vannak.

TÉNYEK és TÉVHITEK a unit linked biztosításokról

Maximálisan átérezzük aggodalmát, ha az elmúlt időszak brókerbotrányai után, Ön is fél, hogy rosszul választ, ezáltal nem lesz nyereséges a befektetése. Ellenben ezt a kockázatot minimalizálhatja, ha hiedelmek helyett, megismeri a számszerű adatokat. Így később nem fog csalódni, sőt büszke lehet majd magára, hogy jól választott!

Tévhit#1

Drágák a unit linked biztosítások

A piacon valóban számos olyan ajánlat létezik, melynél a TKM mutató az átlagosnál magasabb, de egyrészt léteznek kisebb költséghányadú (2-3%-os) konstrukciók is, másrészt számos esetben előfordult már, hogy egy magasabb TKM-ű szerződés végül eredményesebb volt, mint egy ugyan olyan feltételű, de alacsonyabb költségű biztosítás, mert előbbinél a befektetési alapok jobban teljesítettek.

Tehát az ajánlatok összehasonlításakor nem szabad csupán a költségmutatók alapján dönteni, komplexen kell őket vizsgálni. Kalkulátorunk segítségével megmutatjuk, hogy különböző ajánlatok esetén, mit jelent Önnek pénzben kifejezve, ha az évi 6%-os hozamot, pl. 4 vagy 1%-os TKM mellett éri el.

Tény#1

A banki kamatok többszörösét érheti el

Az ajánlatok összehasonításakor 6%-os éves átlaghozammal szoktunk számolni. Tapasztalataink alapján, egy jó portfólió összeállítással ezt reálisan el lehet érni, mivel magyar és nemzetközi eszközöket tartalmazó alapokat is választhat, és így a gazdaság különböző részeibe fektethet.

Kockázattűrő képességétől függően pedig a magasabb hozam reményében, dönthet akár magasabb árfolyamkockázattal járó értékpapírok mellett is, de ha esetleg nem kíván rendszeresen a megtakarításával foglalkozni, akkor menedzselt alapok választásával szakemberekre bízhatja ezt a feladatot, akik szintén érdekeltek abban, hogy Ön minél nagyobb nyereséget érjen el.

Tévhit#2

Mindenkinek megéri

A legtöbb csalódás és veszteség ebből a tévhitből ered, ugyanis ez a megtakarítás hosszútávon (15-25 év) fejti ki kedvező hatását. Fejnehéz költségszerkezetű, így mivel a szerződéses időtartam elején vonják le a költségek nagy részét, a rövidtávon realizált hozam még nem képes fedezni ezt, így nyereség csak hosszabb távon tud képződni.

Minél hosszabb ideig tartja életben a szerződést, annál több hozamot érhet el a kamatos kamat miatt, és arányaiban annál kevesebb levont költsége is lesz. Hosszútávú megtakarítás révén azok csalódhattak, akik már 5-6 év múlva kiszálltak a unit linked szerződésből.

Tény#2

Rugalmasságot biztosít céljai eléréséhez

Sokan félnek egy olyan hosszútávú elköteleződéstől, mint amit egy unit linked szerződés is igényel, annak érdekében, hogy a befektetésen nyereség is realizálódjon, azonban számos olyan biztonsági faktor került beépítésre ebbe a konstrukcióba, ami lehetővé teszi, hogy megtakarítási céljait hosszú távon támogassa:

 • az alapok közötti váltással lekövetheti a gazdaság változásait,
 • likviditási probléma esetén szüneteltethető, díjcsökkenthető,
 • lehetővé teszi plusz pénz befizetését a megtakarításba, vagy külön eseti számlára.

Miért érdemes életbiztosítást választania más megtakarításokkal szemben?

Mert sajátos jogi szabályozás vonatkozik rá, így megtakarítása speciális kedvezményeket élvez:

 • 10 év után nem vonnak rá kamatadót, ami egyébként 16% lenne,
 • hagyatéki eljárás nélkül örökölhető (egy esetleges haláleset esetén, 2 héten belül teljesíti szolgáltatását a biztosító a megjelölt kedvezményezettnek),
 • nem perelhető, nem inkasszálható és nem eshet végrehajtás alá,
 • nyugdíjcéú unit linked biztosítást kötésekor, az éves befizetése után 20%-ot visszaigényeleht az SZJA-ból a megtakarítási számlájára.

Üres szavak helyett, beszéljenek a számok!

Saját kalkulátort fejlesztettünk arra a célra, hogy az életbiztosítások összehasonlíthatóak legyenek különböző szempontok alapján, így mellébeszélés nélkül könnyen szemléltethetővé válik, melyik ajánlat lenne a legkedvezőbb Önnek. Több éves szakértői tapasztalattal rendelkező kollégáink akár otthonában vagy egy kávézóban is készséggel a rendelkezésére állnak és a számításokat át tudják beszélni. Ugrás a kapcsolatfelvételi űrlaphoz

Mi fog történni egy személyes konzultáción?

Ha vannak rossz tapasztalatai a pénzügyi tanácsadókkal, akkor azt esetünkben elfelejtheti.

Ez NEM fog történni

 • Semmire sem szeretnénk rábeszélni Önt, nem torzítjuk az információkat, és nem erőszakoskodunk, mert fő célunk az objektív információk átadása. Abban hiszünk, hogy ha minden szükséges információt megkap tőlünk, akkor szükség esetén hozzánk fog fordulni.
 • Nem fogunk általánosságban beszélni és elhallgatni a kevésbé előnyös részeket. Mivel független tanácsadói cégként, nincs saját termékünk, hanem partnereink megoldásait közvetítjük, az MNB által szabályozott jutalékért dolgozunk. Így nem kaphatunk senkitől magasabb honorálást amiért érdekünkbe állna kiemelni bárkinek a biztosítását. Csupán az Ön személyes igényeit és lehetőségeit kell figyelembe vennünk ahhoz, hogy hosszútávon elégedett lehessen.
 • Nem érzi majd úgy, hogy ajánlásokkal kellene fizetnie a találkozó végén, és nem nyomulunk ennek érdekében. Tudjuk, hogy más pénzügyi tanácsadók ezzel elijesztik az embert. Mi abban hiszünk, ha minden szükséges információt kellőképpen megadunk Önnek, akkor tukmálás nélkül is minket fog választani céljai eléréséhez. Tapasztalataink szerint 10-ből 7 embernél ez így van.
 • Nem válunk elérhetetlenné, miután szerződését megkötötte, mert számunkra is fontos, hogy tartsuk a kapcsolatot. Tudjuk, hogy bármikor felmerülhet egy újabb igény Önben, és szeretnénk, ha ezzel is hozzánk fordulna.

Ez fog történni

 • Egy kötetlen beszélgetésen objektív információkat osztunk meg Önnel a jövőjét illető pénzügyi lehetőségekről, és számszerűen prezentáljuk az ajánlatok közötti különbségeket. Fő célunk a tájékoztatás, így minden az Ön irányításával történik.
 • Elképzeléseinek megfelelően, összehasonlító számolásokat végzünk a személyes találkozó alkalmával.A saját fejlesztésű életbiztosításokat összehasonlító kalkulátorunkkal átláthatóvá tesszük Önnek a különbségeket az egyes ajánlatok között. Számszerűsítjük, hogy melyik konstrukció, mit jelent Önnek pénzben kifejezve. Ezáltal ígéretek helyett, a saját szemével is látott konkrét adatok alapján tud dönteni, ha úgy akarja.
 • Elégedett lesz tőlünk kapott információkkal, mert olyan összehasonlító számításokat készítünk Önnek, melynek eredményeként el tudja dönteni, hogy van- e olyan életbiztosítás, mely megfelel céljainak, ha igen, melyik. Így ha később felmerül ismerősei társaságában az életbiztosítás téma, Ön szívesen fog minket ajánlani.
 • A személyes kapcsolattartón kívül dedikált kapcsolattartói támogatást is biztosítunk Önnek, akikhez bármikor fordulhat.Célunk, hogy igényei kiszolgálása során, Ön érezze, hogy fontos egész cégünk számára.

Miért minket válasszon?

Érv#1
Pontosan tudjuk, hogy működnek a pénzügyi tanácsadók, ezért csináljuk másképp

Saját vállalkozásunk (Grantis Mentor Kft.) megalapítása előtt, mi magunk is különböző tanácsadó cégeknél álltunk alkalmazásban, láttuk, hogyan nyomulnak a tanácsadók. Mivel nem tudunk ezzel azonosulni, inkább saját lábunkra álltunk, és fejlesztettünk egy életbiztosítási kalkulátort hogy ügyfeleinkkel őszintén beszélhessünk, mert ez a hosszútávú elköteleződés záloga. Mára már 7. éve vagyunk a piacon, több mint 40 kollégát foglalkoztatunk.

Érv#2
Független elven működünk és ingyenesen

Cégünk a piacon elérhető pénzügyi megoldások közvetítésével foglalkozik, nem saját konstrukciónkat kínáljuk Önnek, hanem 34 biztosítóval szerződtünk annak érdekében, hogy minél szélesebb palettáról tudjunk megoldásokat javasolni ügyfeleinknek.

Tevékenységünket szabályozza az MNB, ami igaz munkánk díjazására is, mert az általuk meghatározott jutalék elérésére vagyunk jogosultak minden esetben. Mivel mindenkitől közel egyforma mértékű jutalékot kapunk, így nem érdekünk bármelyik partnerünk termékét kiemelni a magasabb jutalék miatt, ezért meghallgatjuk igényeit, és miután kalkulátorunkkal összehasonlítottuk az ajánlatokat, számszerű adatokat prezentálunk. Így Ön döntheti el, mit válasszon.

Sikerdíj alapon dolgozunk, de Önnek ettől nem drágább, ha rajtunk keresztül köt szerződést, mert költségeinket 100%-ban a pénzintézetek állják, így Önnek díjmentes minden találkozó és információ. Mivel a piacon szinte az összes elérhető megtakarítást prezentálni tudjuk Önnek, abban hiszünk, hogy komoly szándék esetén, a szerződés megkötésére és minden ügyintézésre is minket fog választani.

Érv#3
Tanácsadóinkkal szemben komoly elvárásokat támasztunk

Nem dolgozunk akárkivel, ezért kollégáink kiválasztásakor és a munkánk közben is, a minőségi ügyfélkiszolgálást tartjuk szem előtt. Rendszeresen invesztálunk kollégáink képzésébe, akik munkájuk során számos élethelyzetben lévő ügyféllel szereztek már jártasságot, sőt többüket a válságon is átsegítették.

Felveszem a kapcsolatot Önökkel

Elérhetőség

Cím: GRANTIS Hungary Zrt.
1061 Budapest, Paulay Ede utca 65.

Ügyfeleink véleménye

 • "Nekem tök érthetően és meggyőzően elmondtad amit eddig nem értettem, ezért nagyon sok ismerősömnek is érdekes lehet egy ilyen találkozó. Szívesen összehozlak a barátaimmal is!"

  Mikolicz László – Bicske

  5 Star Rating: Excellent5

 • "Végre egy olyan beszélgetés ami nem csak hasznos, de érdekes is volt számomra. Szerintem az lenne a természetes, ha minden családnak lenne egy ilyen tanácsadója."

  Dér Judit – Gödöllő

  5 Star Rating: Excellent5

 • "Eddigi rossz tapasztalataim után e beszélgetés motivált a megtakarításra, mert végig úgy éreztem hogy szabad döntéseket hozok."

  Szepesi Roland – Budapest

  5 Star Rating: Excellent5