Válasszunk megtakarításos életbiztosítást!

augusztus 15, 2016
Válasszunk megtakarításos életbiztosítást!

 

Ahhoz, hogy az életében előrelépjen, el kell fogadni azt a szabályt, hogy a fizetése nem egyenlő a költőpénzével. Ha ez meg van, akkor nincs más teendő, mint a nem elköltött pénznek megfelelő helyet találni, hogy még többet fialjon. Erre kiváló lehetőséget nyújtanak a megtakarításos életbiztosítások, íme, az indokok.

  1. „Lesz egy haláleseti szolgáltatásunk is”

A mai rohanó világban sokféle veszélyeknek vagyunk kitéve. Elég csak kimenni az utcára, jön egy ittas állapotú sofőr, vagy csak egy baleset, és máris komoly bajjal szembesülhetünk. Ekkor nagyon jól jön egy életbiztosításnak a haláleseti szolgáltatása, mert legalább a temetési költséget fedezni fogja, a megtakarított pénzen felül természetesen. Bár a megtakarításoknál nem ez az elsődleges cél, de ne feledjük el ezt az extra szolgáltatást sem.

  1. Az állami támogatások segítik”

Minden megtakarításos életbiztosítás rendelkezik a kamatadó-, és EHO kedvezménnyel. Magyarországon a pénzügyi befektetések (sőt még a bankszámla) esetén a nyereség 15%-át (kamatadó), és 6%-át (EHO) le kell adózni. A rendszeres díjas életbiztosítások esetén 6 év után csak a felét (összesen a nyereség 10%-át) kell adóként befizetni, míg 10 év után teljesen adómentessé válik a megtakarított pénz.

Illetve ne feledjük, hogy 2014 óta választhatunk nyugdíjbiztosításokat is. Ezek olyan biztosítók által kínált megtakarítások, ahol a befizetéseink után 20%-os évente akár 130 ezer forintos adókedvezmény jár. Itt is két legyet ütünk egy csapásra, hiszen vagyont gyűjtünk a nyugdíjra, és az államnak befizetett adóból is visszakapunk>.

  1. „Nagybefektetői előnyökhöz jutunk”

A befektetési egységekhez kötött életbiztosítások egyik fontos tulajdonsága, hogy mi magunk döntünk, hogy milyen jellegű eszközalapokba fektesse be, majd kezelje az alapkezelő a pénzünket. Szinte minden költségünk százalékos formában van megadva, vagyis minél nagyobb a mi nyereségünk, annál jobban jár a biztosító is. Ráadásul a befektetésekhez sem kell értenünk, hiszen ezeket a befektetési alapokat profi szakemberek kezelik, akik legalább annyira jók ebben, mint mi a saját szakmánkban. Nekik is, nekünk is egy az érdekünk.

  1. Mert kötelező a díjakat befizetnünk”

Elsőre nem biztos, hogy az előnyökhöz sorolnánk, de mégis az a díjfizetési kötelezettség. Általában szeretjük a végső pillanatig tolni a dolgokat, így egyes helyzetekben előfordulhat, hogy a hónap végére elköltjük a megtakarításra szánt pénzünket. A biztosító azonban rendszeresen küld nekünk díjfizetési emlékeztetőt, így minden egyes díjunk be lesz fizetve, és elérjük a megtakarítással a magunk elé kitűzött célt.

 

Koránt sem mindegy melyiket választjuk

 

Összegezve számos jó tulajdonságot tudunk elmondani a megtakarításos életbiztosításokról. És arról még nem is esett szó, hogy szinte minden komoly anyagi kihívást jelentő célunkhoz jó opció, legyen szó akár gyermek-, lakás-, vagy nyugdíjcél. Viszont mielőtt rohannánk az első biztosítóhoz, hogy indítsunk egyet, álljunk meg egy pillanatra. Messze nem mindegy, hogy melyik ajánlatot választjuk a több mint 200 termék közül. Éppen ezért igényeljen egy személyes konzultációt! Szakembereink segítenek Önnek abban, hogy az igényeinek leginkább megfelelő szerződés dolgozzon a céljáért.


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …