19 sokkoló tény, amit nem tudtál a halálról!

Verba György
 1. Egy átlagos ember lefejezés után még 15-20 másodpercig öntudatánál van, azaz észleli a világot maga körül.

 2. Az egyiptomiaknál szent állat volt a macska. Ha egy macska elhunyt, akkor a gyászoló egyiptomi leborotválta a szemöldökét, majd ha kinőtt ezt újra megtette. Lehet, hogy egyszerűbb lett volna a temetőbe járni?

 3. Lehet hogy újra kellene gondolnunk szeretteink eltemetését? Egy babona szerint ugyanis ha egy asszonyt fekete ruhában temetnek el, akkor vissza fog járni kisérteni a családot.

 4. Egy másik legenda szerint a legelső koszorúkat azért találták fel, mert úgy hitték hogy az majd megkötözi a halott szellemét, így az nem fog kísérteni minket.

 5. 1931-ben Henry Ford úgy döntött, hogy Thomas Edison barátját örökre meg szeretné őrizni, ezért az egyuk (remélhetőleg nem az utolsó) lehelletét egy palackba zárta. Vajon mit írt a címkére?

 6. Az egyik ok amiért az 1800-as években a cowboyok elkezdtek pisztolyt hordani az volt, hogy a lóról leesve és a kengyelbe megakadva, ne húzza őket halálra a ló.

 7. 2 milliárd ember közül mindössze 1 éli meg a 116 éves kort.

 8. Egy ember hamarabb elpusztul a teljes alváshiánytól, mint az éhségtől. 10 alvás nélküli nap ugyanis már elég a halálhoz, míg éhezni több hétig is képes egy egészséges személy.

 9. Ha valaki az öngyilkosság azt a formáját választja, hogy leugrik a Mount Everestről akkor rengeteg türelemre lesz szüksége. Egy átlagos súlyú ember ugyanis több mint 2,5 percet zuhan mire leér.

 10. Itt van egy munka amelyet biztosan nem vállalnál soha: Amikor a pireneusi méhészek közül egy meghal, valakinek körbe kell járnia a környéken és minden egyes méhet egyenként le kell öntenie fekete tintával!

 11. John Bowman, a Vermonti tímár szilárdan hitt a reinkarnációban így elrendelte, hogy halála után minden egyes nap ugyanúgy terítsék meg neki az ebédet mintha életben lenne. Végül 1950-ben a ház azért hagyta abba a terítést, mert elfogyott a vagyonuk.

 12. Körülbelül 100,000,000,000 ember (1 billió) halt meg, amióta az emberiség létezik.

 13. Egy babona szerint a temetési szertartáson nem szabad mutogatni, mert egy hónapon belül téged is elérhet a halál. Ilyenkor ugyanis három ujjad saját magadra mutat.

 14. Érdemes kicsit jobban elolvasni a címkéket. Évente ugyanis közel 2.500 balkezes ember hal meg azért mert jobbkezeseknek tervezett terméket próbál ki és nem olvassa el azok címkéjét.

 15. Te is szoktad rágni a tollat? Tudtad, hogy évente 100 ember hal meg fulladásban, amelyet egy golyóstoll okoz? Ez alátámasztja a régi idézetet: A toll hatalmasabb fegyver a kardnál!

 16. A csótány még 9 napig él miután levágtad a fejét. Csakis egyféleképpen tudod megölni: Ha kiéhezteted!

 17. A világon évente több embert ölnek meg szamarak, mint ahány repülőgép balesetben meghal!

 18. A villamosszéket egy fogorvos találta fel.

 19. Tudod, hogy melyik állat öli meg a legtöbb embert évente a világon? A moszkitó!

Volt egy két tény amin meglepődtél? Akkor nyomj egy lájkot, itt a cikk alatt!

Ezt a cikket 2629 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555