3 érv a kockázati életbiztosítás mellett

Verba György

Ahogy idősödünk, úgy válik egyre fontosabbá, hogy legyen egy kockázati életbiztosításunk. Nyílván változik a világnézetünk is, de vajon mik azok az érvek amelyek nem jutnak eszünkbe huszonéves korunkban, csak jóval később? Összeszedtünk azokat az előnyöket, amelyek minket is megilletnek, ha indítunk magunknak egyet.

 

  1. Adósság helyett pénz

Fiatalabb korunkban még elsősorban az ismerkedés, a bulik, és a saját lakás megszerzésére fektetjük a hangsúlyt. Ilyenkor általában nem gondolunk bele abba, hogy balesetek, és tragédiák nem csak az idősekkel, hanem a fiatalokkal is épp úgy megtörténhetnek. Való igaz fiatal korunkban általában nem gondoskodunk senkiről. Viszont abban a pillanatban, hogy családot alapítunk, vagy felveszünk egy lakáshitelt már igenis kiemelten fontos, hogy egy esetleges tragédia után minden hiteladósságunk eltűnjön, és/vagy pénzt hagyjunk magunk után. Erre a kockázati életbiztosításnál nem találunk alkalmasabb eszközt.

  1. A kieső jövedelem

Fontos tudni, hogy a kockázati életbiztosítás nem csak halálunk esetén szolgáltat. Bizony abban is (anyagi) segítségünkre lehet, ha olyan egészségügyi problémánk adódik, amely miatt nem tudjuk a munkánkat ellátni. Konkrétan egy műtéti térítés, vagy a kórházi napi térítés mind olyan tétel, amellyel pénzhez juthatunk, így nem érint minket anyagilag érzékenyen, ha táppénzre kell mennünk.

  1. A gyógyuláshoz szükséges pénz

Sajnos jelenleg nagyon sok olyan betegség van, amelyből csak akkor tudunk meggyógyulni, ha még idejében diagnosztizálják, illetve mihamarabb elkezdjük a kezeléseket. Most tekintsünk el az egyáltalán nem mellékes várólistáktól, hiszen még így is találunk egy átlag ember számára komoly nehézséget, a pénzt. Több millió forintba is kerülhetnek a magán szektorban elvégzett kezelések, egy-egy külföldi orvosi segítségről már nem is beszélve. Ilyen hamar több millió forintot a legegyszerűbben a kockázati életbiztosításunkon keresztül tudunk szerezni.

 

Pár ezer forint több milliót érhet

 

Senkinek nem érdemes a kockázati életbiztosításokra kidobott pénzként tekinteni. Bár valóban akkor lehetünk a legboldogabbak, ha egy ilyen biztosítás esetén a biztosító nem szolgáltat számunkra, hiszen ez azt jelenti, hogy semmi baj nem történt velünk. Viszont a havi pár ezer forint megéri, hogy tudjuk, ha bármi történik, legalább anyagi gondjaink nem lesznek. Amennyiben még nem rendelkezik kockázati életbiztosítással, akkor igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt! Életbiztosítási szakértőnk felkeresi Önt, és megtalálja az ideális megoldást.

Ezt a cikket 2262 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

+36 1 585 8555