7 dolog, amit gyermekünk nem tanul meg az iskolában…

Verba György
  1. Hogy lehet, hogy minden kisgyerek imád álmodozni, és mire felnő, már célt kitűzni sem tud? Az életünk alapja a célkitűzés, tervezés, megvalósítás folyamatában kéne működnie, ehelyett még az álmodozást is „kiölik” belőlünk
  2. Zsebpénzt keresni, beosztani szintén nem tanítanak meg minket az iskolában, pedig a pénzt megkeresni is nehéz, de beosztani talán még nehezebb. Mindenesetre van megoldás játékos formában, például a Monopoly, Hotel, Gazdálkodj okosan, és a nagyobbaknak a Cash Flow.
  3. Egyéniségnek lenni. A mai piacgazdaság által irányított világban inkább robotokat nevelnek, mintsem egyéniségeket. Ha megnézzük a világ legsikeresebb, legtehetősebb embereit, mind egyéniség volt, mind kilógott a természetes közegéből, most mégsem így nevelik gyermekünket.
  4. Csapatban dolgozni. Amellett, hogy mind egyéniségek vagyunk, az ember egy társas lény, így szüksége van más emberek társaságára. A munkavégzésben is hatékonyabb, ha nem egyedül dolgozunk, hanem csapatban. De, hogy kell úgy együtt dolgozni, hogy mindenki tudja mi a feladata és segítsük, ne pedig feltartsuk egymást?
  5. Önmarketing. A XXI. században, ahol mindenhol reklámokkal bombáznak minket, saját magunkat nem tudjuk reklámozni. Miért pont én vagyok az alkalmas egy bizonyos, jövedelmező feladatra? Hogyan írjak meg egy önéletrajzot? Hogyan kell megjelenni, viselkedni, tárgyalni egy állásinterjún?
  6. Pénzügyi alapismeretek. Érettségi után vagy továbbtanulunk, vagy elmegyünk dolgozni. Vajon fel vagyunk rá készülve „pénzügyileg”? Kevés, hogy ismerünk egy-két bankszámlát és tudjuk, hogy felvehetünk diákhitelt….
  7. Életpálya megtervezése. Bár közgazdaságtan órán megtanítják nekünk hogy a kereslet és a kínálat, hol metszi egymást (Marshall-kereszt),bizony gyakorlatias „közgazdaságtan” vagy „pénzügyi ismeretek” órát el tudnánk képzelni gyermekeinknek. Ahol megmutatnák, hogy hogyan érdemes felkészülni egy lakásvásárlásra, hogy az öregedő társadalmunk miatt mennyire fontos már az első fizetésünkből a nyugdíjunkra félretenni, hogyan építsünk fel egy vállalkozást…..
Ezt a cikket 2595 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555