A kockázati életbiztosításról

Verba György

Amikor az ember életbiztosításra gondol, akkor általában a kockázati életbiztosítás jut az eszébe, s ez kétségtelen. Természetesen, a befektetési célú biztosítások mellett, a kockázati életbiztosítások is sok esetben hasznosak lehetnek, s éppen ezért érdemes alaposabban is megismerni az egyes tulajdonságait!


A kockázati életbiztosítás megkötése akkor javasolt, ha a szolgáltatás igénylője kizárólag egy esetleges biztosítási esemény miatt kíván életbiztosítást kötni. Ez az esemény lehet bármilyen baleset, de akár haláleset is. Fontos tudni, hogy a kockázati életbiztosítás kizárólag abban az esetben fizet, amennyiben az imént említett életbiztosítási esemény még a szerződési idő alatt bekövetkezik. Ha lejáratig biztosítási esemény nem történik, a kockázati életbiztosítás kifizetés nélkül szűnik meg. Ebből is tökéletesen látszik, hogy a kockázati életbiztosítás azok számára egyáltalán nem megfelelő, akik előtakarékossági célokból is szeretnének életbiztosítást kötni.

 

Tőkeképzésre más biztosítási formát érdemes választani, amely magas és biztonságos hozamot ígér. Ilyen az Unit-linked életbiztosítás is, amelyről előző cikkeink egyikében már szóltunk néhány szót. Továbbá a kockázati életbiztosításról érdemes tudni, hogy minimálisan 10 évre lehet megkötni, ugyanakkor a biztosításhoz kiegészítőket is választhatunk, például bizonyos kritikus betegségekre vonatkozó térítéseket, műtéti térítéseket stb. Amennyiben Ön ezt az életbiztosítási formát választja, kérjük, hogy alaposan tanulmányozza át a feltételeket, ha azonban az öngondoskodásra is gondol, válassza az Unit-linked életbiztosítás, amely pillanatnyilag az egyik legjobb lehetőség!

Ezt a cikket 2746 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555