A legjobb életbiztosítások 2014-ben

Verba György

Ha a saját pénzünkből áldozunk a célunk elérésére, akkor nyilván a lehető legjobb megoldást keressük ez természetes. Nincs ez máshogy az életbiztosítások tekintetében sem, ezért megmutatjuk, hogy milyen életbiztosításokat nagy általánosságban hol érdemes keresni.

 

Milyen célra létezik jó életbiztosítás?

 

2014-ben nagyjából nincs olyan közép-; és hosszú távú cél, vagy élethelyzet, amire ne tudnánk választani egy jó életbiztosítást. Legyen szó akár a kockázati védelmünkről, akár egy VIP egészségügyi szolgáltatásról, esetleg befektetésről, gyermek-, vagy nyugdíjas célról mindre találunk olyan biztosítói megoldást, amely megfelelhet számunkra. Vegyük sorra őket!

 

A kockázati és balesetbiztosítások

 

Minél nagyobb ügyfélköre van egy biztosítónak, szaknyelven mondva minél nagyobb a kockázati közösség, annál olcsóbb díjakért tud számunkra kockázati életbiztosítást ajánlani, ezért az esetek túlnyomó többségében az Aegon, Generali, Metlife biztosítók közül kerül ki a győztes ajánlat.

 

A balesetbiztosítások előnye, hogy a díja töredéke a kockázati biztosítás díjainak, hiszen itt csak a balesetből fakadó sérülések esetén térít a biztosító. Vannak olyan biztosítók, akik előre elkészített baleseti csomagokkal állítottak össze, ezzel is megkönnyítve a dolgunkat. Itt az esetek nagy részében a Signal, Union, Uniqa 3-as balesetbiztosításai a nyerők.

 

Az egészségbiztosítások

 

Ahogy a nyugdíjrendszernél, úgy az egészségügynél is megfigyelhető, hogy az állam egyre inkább kivonul a finanszírozásból és hagyja, hogy a privát tőke beáramoljon. Ezt egyénenként (családonként) a legegyszerűbben egy egészségbiztosítás keretein belül tudjuk megoldani, amiért cserébe kiemelt minőségű orvosi ellátást kapunk sorban állás, és hálapénz nélkül. 3 biztosító kínálja számunkra ezt a szolgáltatást a Generali, az Union, és az Uniqa biztosító.

 

A befektetések és megtakarítások

 

A népszerű unit linked típusú életbiztosítások rohamos léptékben fejlődnek, és alkalmazkodnak a mi igényeinkhez, és szokásainkhoz. Nyugdíjas célra ugyebár választhatunk 20%-os adókedvezménnyel támogatott nyugdíjbiztosítást, míg gyermek megtakarításnak olyan szolgáltatást, ami garantálja, hogy esetleges halálunk esetén a biztosító helyettünk befizeti a díjakat a futamidő végéig. A portfólió összetétel függvényében várhatunk el hozamot, de teljes reális a 8-9%-os éves hozamelvárás. A unit linked biztosításokat nehéz összehasonlítani, hiszen a TKM mutató sem ad pontos képet, illetve a különböző bónuszok, és speciális tulajdonságok is nehezen összehasonlíthatóak, ezért csak a saját adatbázisunkra tudunk támaszkodni. Ügyfeleink döntő többsége az Allianz, Generali, Metlife, Signal, Uniqa 5-ös valamelyik befektetéses életbiztosításában látja célja elérésének lehetőségét.

 

A legjobb életbiztosításhoz, egy szakértő segíthet hozzá

 

Ebben a cikkben megmutattuk, hogy milyen típusú életbiztosításokat merre érdemes keresni. Mi van akkor, ha pont Ön a kivétel, akinek egy másik biztosító nyújtja az ideális megoldást? Életünkben folyamatosan igyekszünk jó döntéseket hozni, ne legyen ez máshogy a pénzügyeink tekintetében sem. Igényeljen egy személyes konzultációs időpontot, ahol életbiztosítási szakértőnk a teljes pénzpiac kínálatából találja meg azt az életbiztosítást, ami Önnek a legjobb!

Ezt a cikket 2404 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555