A legjobb unit linked biztosítás

Verba György

Mi emberek mindannyian mindenből a legjobbat szeretnénk magunknak, és ez alól a megtakarításaink sem képeznek kivételt. Ilyenkor adja magát a kérdés, hogy mitől lesz egy unit linked biztosítás a legjobb. Egyértelmű választ erre csak személyre szabottan lehet adni, de az biztos, hogy a költségek, a bónuszok, és a várható nyereség döntően befolyásolja.

 

Az alacsony költség nem minden

 

A unit linked biztosítások költségeit az ún. TKM mutatón keresztül tudjuk összehasonlítani. Ez azonban csak nagyjából mutatja meg számunkra az igazságot, hiszen minden egyes szerződésnek más a TKM mutatója. Nem mindegy például, hogy havi 10 ezer vagy havi 25 ezer forintot fizetünk ugyanarra a szerződésre, mert már ebben az esetben sem ugyanaz a TKM mutató. Mindazonáltal konkrét számítások után egyes esetekben előfordul, hogy ugyanolyan feltételek mellett a magasabb TKM-mel rendelkező szerződésnél jön ki magasabbra a lejárati összeg. Összegezve, az alacsony költség nem minden, de nyílván az alacsonyabb TKM-ű szerződések közt találjuk a legjobbakat.

 

Magas bónusz lehetőségek

 

Az ilyen hosszú távú megtakarítások esetén mindkét fél érdeke, hogy minél tovább életben maradjon a szerződés. A biztosítók ezért úgy próbálnak motiválni minket, hogy minél hosszabb ideig fizetjük a befektetéses életbiztosítás díjait, úgy ad egyre több bónuszt számunkra. Általában a 10. évtől szokott egyre magasabb összegeket ölteni, és csak a rendszeres díj nagyságától, illetve attól függ, hogy mióta takarítunk meg.

 

Javaslat: Nézzük meg, hogy ezeket a bónuszokat hogyan befolyásolják, ha esetleg egy-egy évig nem fizetjük a díjakat, mert ebben jelentős eltérés akad a biztosítók között. Hiába ígérnek magas bónuszokat, hogyha szinte biztosan nem lehet megfelelni a magas bónusz feltételeinek.

 

Sok függ a várható hozamoktól

 

Mint minden megtakarításnak, a unit linked biztosításnak is a várható nyereség a legfontosabb összetevője. Éppen ezért a legjobb unit linked biztosításon belül mindenkinek meg elég széleskörű befektetési alap választékot kell biztosítani. Egy 15-20 befektetési alap közül mindenki megtalálhatja a kedvére valót, és összeállíthatja az egyéni portfólióját. Egy jó eszközalap összetétellel hosszú távon elérhető éves szinten a 7-8%-os hozam, bár jelenleg sokkal gyakoribbak a két számjegyű hozamok, de ez biztosan nem lesz mindig így.

 

Ne csak egy tulajdonság alapján válasszunk!

 

A legjobb unit linked biztosítás biztosan alacsonyabb TKM-mel rendelkezik, megfelelő, vagy magas bónuszt ad, és a banki lehetőségek feletti nyereséget termel számunkra. Ezt a hármast együtt vizsgálva mindenki meg tudja találni a személyéhez legjobban passzoló megtakarításos életbiztosítás. Mivel azonban a biztosítási szektorban majd’ 200 ilyen befektetéses életbiztosítás van, ezért elég nehéz lesz megtalálni. Inkább igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, ahol szakértőnk megismeri az Ön elvárásait, és összetett számítások után megtalálja a legjobb unit linked biztosítást!

Ezt a cikket 1925 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555