A unit linked biztosítás előnyei

Verba György

Hiába hallani fűt-fát a unit linked életbiztosításokról, mindenki által elismerten számos olyan előnye van, amellyel egyetlen másik pénzügyi megoldás sem rendelkezik. Mi most ezeket a tulajdonságokat gyűjtöttük össze egy csokorba, íme a unit linked biztosítás 3 legnagyobb előnye:

 

Profi befektetés szaktudás nélkül

 

Kétség kívül, aki unit linked típusú életbiztosítást indít, annak elsődleges, vagy kizárólagos célja a megtakarítás. Magyarországon jelenleg olyan alacsonyak a bankoknál kapható betéti kamatok, amilyet még nem láttunk, így logikus, hogy más befektetési lehetőségek után nézelődünk. Megfelelő szakmai tudás, és több tízmilliós vagyon nélkül pedig, logikus választás a befektetéses életbiztosítás, vagyis a unit linked biztosítás. Itt ugyanis választhatunk olyan befektetési alapokat, amelyeket profi szakemberek kezelnek napi szinten, úgy, hogy ők is érdekeltek abban, hogy minél nagyobb nyereségre tegyünk szert. Ez szinte megegyezik a privátbanki szolgáltatással, de akad azért egy-két különbség.

 

Több szolgáltatás egy szerződésbe csomagolva

 

Az első jelentős különbség az, hogy amikor egy unit linked biztosítást indítunk, akkor nem kizárólag befektetést kapunk, hanem egy extra szolgáltatást. Ezt nevezzük életbiztosításnak, vagy haláleseti szolgáltatásnak. Nagyon érdekes, hogy sokan gondolunk a céljainkra, amiket pénzgyűjtéssel tudunk elérni, addig szinte alig jut eszünkbe, hogy bármikor történhet egy tragédia, az akaratunkon kívül. A haláleseti szolgáltatás pont arról szól, hogy senki nem akarja, hogy erre térítsen a biztosító, de ha mégis sor kerülne rá, akkor az a családnak egy óriási segítség. 1 millió forint haláleseti szolgáltatás nagyjából ezer forintba kerül egy 35 éves embernek, ennyit simán megér, ha mellette amúgy is rendszeresen megtakarítunk. Ráadásul a unit linked biztosításnak van még egy óriási előnye.

 

Biztonságosabb, mint a többi pénzügyi konstrukció

 

Az életbiztosítások a jelenlegi pénzpiac legvédettebb megtakarításai. Ezt úgy képzelje el, hogyha van is adótartozása, az állam még akkor sem férhet hozzá az itt összegyűlt pénzhez. Félreértés ne essék senkit nem buzdítunk erre a szélsőséges példára, de a unit linked biztosításokban összegyűlt tőke nem perelhető, és nem végrehajtható.

 

Sokan előszeretettel hasonlítják ezt a megtakarítást (is) a nyugdíjpénztárakhoz, de ahogy mondani szokták, ez egy más kávéház. A magánnyugdíjpénztár egy speciális adó volt, vagyis nem saját döntésünkből, és a leadózott pénzünkből fizettük. Itt ellenben pontosan ez a helyzet, ráadásul itt van az előbb említett jogi védelem is.

 

Éljünk a unit linked biztosítás adta előnyökkel!

 

Jelenleg az egyik legjobb lehetőséget a befektetés alapú életbiztosítások nyújtják, hogy elérjük a közép-, és hosszú távú céljainkat. Nemcsak az átlagnál magas hozamokat érhetünk el, de életbiztosítási védelmet is szerezhetünk, arról nem is beszélve, hogy itt van a legnagyobb biztonságban a pénzünk. Az azonban nem elég, hogy megtaláltunk egy jó megtakarítási lehetőséget, hiszen több mint száz konkrét ajánlat közül kell megtalálni a nekünk legjobbat. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, és életbiztosítási szakértőnk konkrét számításokkal segíti Önt abban, hogy a lehető legjobb megoldást válassza!

Ezt a cikket 2056 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555