Az államilag támogatott nyugdíjbiztosítás előnyei

Verba György

Mivel 2014.01.01-től már 3 államilag támogatott nyugdíj előtakarékosság közül választhatunk, elkerülhetetlen, hogy ezeket összehasonlítgassuk. Mi ebben a cikkben a nyugdíjbiztosítások előnyeit mutatjuk be a másik két megtakarítással szemben.

 

Mi az a nyugdíjbiztosítás?

 

A nyugdíjbiztosítás egy olyan befektetéses életbiztosítás, ami 2014.01.01-től indítható, és akár 130.000 forint adókedvezményt is igénybe vehetünk rá. Így már nemcsak pénztári (önkéntes nyugdíjpénztár), és banki (nyugdíj előtakarékossági számla) megoldást választhatunk, ha államilag támogatott nyugdíj előtakarékoságon törjük a fejünket. Ehhez a két megtakarítási formához képest a nyugdíjbiztosítás számos előnnyel rendelkezik, nézzük is meg őket!

 

A nyugdíjbiztosítás szolgáltatása

 

Szemben a másik két államilag támogatott nyugdíj előtakarékossággal, a nyugdíjbiztosítás nemcsak 1, hanem 4 különböző életszituációban is szolgáltat. A lejáratkor (a szerződés elindulásakor aktuális nyugdíjkorhatár elérésének időpontja), hivatalos nyugdíjba vonuláskor (nyugdíjkorhatár előtt), rokkantság esetén (TB szerint legalább 40%), és halálunk esetén is számíthatunk a szolgáltatásra.

 

A nyugdíjbiztosítás, mint befektetés

 

A nyugdíjbiztosítás az egyetlen olyan megtakarítás a 3 közül, amelyen keresztül nemcsak magyar, hanem külföldi alapokba, régiókba is van lehetőségünk befektetni. Ez azért előnyös, mert nem biztos, hogy mindig a magyarországi befektetések az optimálisak a nyugdíj előtakarékosságunkban.

 

További előny, hogy akik nem jártasak a befektetések világában, azoknak profi alapkezelők kezelik a pénzüket, de adott esetben az ügyfelek szabadon változtathatnak a portfóliójukon évente akár többször is, ráadásul ingyen.

 

A nyugdíjbiztosítások adókedvezménye

 

Szintén előny, hogy a rendszeres díjfizetésről a biztosító mindig küld nekünk figyelmeztetést, így egyetlen befizetés sem maradhat ki. Ezen felül pedig van lehetőségünk eseti pénzeket elhelyezni a nyugdíjbiztosítási számlánkon, amire szintén igényelhetünk adókedvezményt. Az adókedvezmény mértéke 20%, évente legfeljebb 130.000 forint.

 

Ismerjük meg a nyugdíjbiztosításokat!

 

Végigolvasva a cikket 3 különböző előnyt találtunk, ami a nyugdíjbiztosítások mellett szól. Ettől függetlenül azonban mindenkinek más igényei vannak, a saját nyugdíj megtakarításával kapcsolatban, ezért érdemes egy szakemberrel megvitatni ezt a kérdést. Igényeljen egy személyes konzultációt nyugdíj megtakarítási szakemberünktől, aki az igényeit összehasonlítja a pénzpiac kínálatával, és így biztosan megtalálja Önnek az optimális nyugdíj előtakarékosságot!

Ezt a cikket 2434 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555