Az életbiztosítás fontossága

Verba György

Bár rengeteget hallani arról, hogy milyen fontos hogy legyen egy életbiztosításunk (kockázati), mégis még számos háztartásban hiánycikknek számít. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy milyen óriási szükség lehet egy ilyen szolgáltatásra, ha történik egy katasztrófa. És, egy friss kimutatás szerint mi gondolunk a biztosításra, csak nem pont erre.

 

Melyik biztosítást kössük meg?

 

Tegyük fel, hogy van egy luxusvillánk valamelyik tenger partján, a világ egyik legjobb autója is a mienk, illetve a villa pincéjében van egy legálisan működő pénzverő automatánk. Viszont olyan helyzet áll fent, hogy csak az egyikre köthetünk biztosítást, melyik lenne az?

 

10-ből 9 ember erre azt válaszolja, hogy nyílván a pénzverő automatát, hiszen abból van pénzünk. Ez a válasz helyes, de belegondoltunk abba is, hogy a Mi életünkben mi vagyunk a pénzverő automata? Magunkra kötöttünk életbiztosítást?

 

Így állunk most

 

A napokban lehetett hallani, hogy már több mint 135 ezren indítottak nyugdíjbiztosítást. Emellett szó esett a többi biztosításról is. A legjobb hír, hogy a magyarországi ingatlanok (a példánkban villa) 73%-a be van biztosítva, amely kiemelkedően jó arány. Ezzel szemben a mintegy 4,5 millió autóból csak 820 ezer rendelkezik CASCO-val, ami csak 18%-os aránynak felel meg.

 

Még ennél is rosszabb az arány a kockázati életbiztosítások tekintetében, de erről sajnos nem hoztak nyilvánosságra pontos számokat. Tudjuk, hogy szükség van rá, de mégsem cselekszünk, ennek vajon mi lehet az oka?

 

A kockázati életbiztosítás

 

Arra jutottunk, hogy talán nem ismerjük eléggé ezeket az életbiztosításokat, ezért nincsen nekünk, ezért íme, pár kimondottan fontos előny:

  1. Adómentesen kérhető a cafeteria kereten belül
  2. Cégként 100%-osan elköltségelhető
  3. Halál esetén a biztosítási összeget adómentesen kapja meg a kedvezményezett, amelyet szabadon felhasználhat
  4. Nem csak halál esetén térít, hanem egyéb betegség, vagy baleset esetén is
  5. A családunkra nem adósságot, hanem pénzt hagyunk

 

Összegezve havi 5-6 ezer forintból nagyon magas összegű szolgáltatásokra lehetünk jogosultak, és ezért a pénzért nyugalmat is kapunk, hiszen megvédtük a szeretteinket az anyagi katasztrófától.

 

Indítsunk magunknak életbiztosítást!

 

Összegezve, ebben a cikkben reagáltunk a friss adatokra, amelyek szerint sok pénzügyi szerződésben vagyunk érdekeltek, de talán az egyik legfontosabb szerződést mellőzzük. Ez nem szerencsés, érdemes kis időt szánni rá, hogy megtaláljuk magunknak a megfelelő életbiztosítást. Éppen ezért igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt! Felkeressük, és összeállítjuk az igényeinek leginkább megfelelő életbiztosítást.

Ezt a cikket 1679 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555