Az életbiztosítás szolgáltatása betegség esetén

Verba György

Tudta, hogy az életbiztosítások nem csak halál esetén szolgáltatnak? Sőt, a megtakarítási célokon kívül másra is kiválóan alkalmasak, mint például a betegségek, és a balesetek utáni anyagi szolgáltatás. Ismerjük meg közelebbről!

 

Az életbiztosítások típusai

Ahogy a bevezetőben is említettük az életbiztosításoknak több fajtája van:

  1. Megtakarításos életbiztosítás (klasszikus vegyes, vagy befektetési egységekhez kötött)
  2. Kockázati életbiztosítás
  3. Balesetbiztosítás

Bármilyen meglepő is, mindhárom konstrukció esetén van lehetőségünk olyan szolgáltatásokra jogosultságot szerezni, amelyek révén egy esetleges betegség után pénzt térít nekünk a biztosító.

 

Milyen betegségek után kaphatunk pénzt?

 

Amikor kötünk egy ilyen jellegű életbiztosítást, akkor az esetek túlnyomó többségében ki kell tölteni egy ún. egészségügyi nyilatkozatot, ahol az egészségi állapotunkról vallunk. Erre azért van szükség, mert a biztosító a meglévő betegségekre már nem fog téríteni, csak a szerződés indítása után diagnosztizált, illetve kialakult betegségek esetén szolgáltat.

 

Tanács: Ne állítsunk valótlan az egészségügyi nyilatkozatban, mert ki fog derülni, és ebben az esetben a biztosító nem fog szolgáltatni, hiszen egyoldalúan megszegtük a szerződést.

 

Alapvetően a különböző súlyos daganatos betegségek esetén szoktak a biztosítók téríteni, biztosítója válogatja, hogy melyekre. Általában a rákos, és daganatos betegségekre kell itt gondolni.

Természetesen az ehhez kapcsolódó műtéti térítésekre, és kórházi napi térítésekre is lehet számítani, amennyiben tartalmazza a szerződésünk.

Pontosan ezek azok a tényezők, amelyek miatt érdemes egy szakértővel egyeztetni, hogyan állítsuk össze az egyéni védelmi csomagunkat.

 

A betegségbiztosítás célja

 

A biztosító a hiánytalanul beadott orvosi papírok, és formanyomtatványok átvizsgálása után fog téríteni. Amikor egy ilyen súlyos, kellemetlen betegség kialakul, akkor annak bizony komoly anyagi vonzata is van. Egy ilyen jól összeállított betegségbiztosítással viszont tudjuk finanszírozni azokat az extra orvosi ellátásokat, kezeléseket amelyek segítségével nagyobb esélyünk lehet a gyógyulásra. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, és életbiztosítási szakértőnk összeállítja az Ön igényeinek megfelelő betegségbiztosítást!

Ezt a cikket 2194 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555