Az életbiztosítások fajtái

Verba György

Egy modern társadalomban az életbiztosítások az életünk szerves részé képezik, mint a telefon, vagy a számítógép. Ezért készítettünk Önnek egy életbiztosítás kisokost, ahol minden életbiztosításról megtalálja, hogy mit kell tudnia róla.

 

Az életbiztosítások csoportosítása

 

Alapvetően az életbiztosításokat 2 csoportra érdemes osztanunk, a befektetéses életbiztosításokra, és a kockázati életbiztosításokra. Az első esetben a befektetésen van a hangsúly, azon hogy a megadott időben minél nagyobb összeg álljon a rendelkezésünkre, míg a másodiknál a cél, hogy bármilyen váratlan esemény bekövetkeztekor pénzt kapjunk, vagy hagyjunk magunk után.

 

A kockázati életbiztosítások

 

Ebben a szegmensben találhatjuk a klasszikus kockázati életbiztosításokat, a balesetbiztosításokat, és az egészségbiztosításokat is.

 

A klasszikus kockázati életbiztosítás célja, hogy esetleges halálunk esetén pénzt hagyjunk magunk után, ne adósságot. Ezen felül különböző kiegészítő biztosításokkal elérhetjük, hogy egészségügyi problémák esetén a biztosító fizessen nekünk, amire szükségünk lehet akár egy jobb egészségügyi ellátáshoz, akár a megélhetéshez. (a táppénz csak a fizetésünk 60%-a)

 

A balesetbiztosítások olyanok, mint a kockázati életbiztosítások, de csak a balesetből eredendő sérülésekre térít, ezért a díja független a korunktól, és jóval olcsóbb, mint a sima életbiztosításoknak. Bővebben itt olvashat a balesetbiztosításokról.

 

Az egészségbiztosítással pedig, egy kiemelt egészségügyi szolgáltatást, és ennek megszervezését vásárolhatjuk meg magunknak, olyan érdekes kiegészítőkkel, mint a betegszállítás, vagy az őssejt levétele. a részleteket itt találja. 

 

A befektetéses életbiztosítás

 

A befektetéses életbiztosítások ideálisak a közép-, és hosszú távú megtakarításoknak. Választhatunk egyszeri díjfizetésű, és folyamatos díjas befektetéses életbiztosítást céljaink eléréséhez. Mindkettőnek nagy előnye, hogy mind magyar, mind külföldi befektetési alapok közül választhatunk, amikor összeállítjuk a befektetési portfóliónkat.

 

A folyamatos díjas befektetés életbiztosítást 10 év felett szoktuk ügyfeleinknek javasolni, hiszen a költségszerkezete miatt ilyen futamidőtől kezdve igazán hatékony. Természetesen eléréskor, és lejáratkor is fizet a biztosító. Bővebben itt tud olvasni ezekről a biztosításokról.

 

Az egyösszegű befektetéses életbiztosítások már jóval korábban hozzáférhetőek, nyereségesek. Mi elsősorban legalább 4-5 éves távra javasoljuk, például a lakáscélhoz, pláne hogy jelenleg a banki kamatok nagyon alacsonyak. Olvasson el egy részletes összehasonlítást, az alábbi cikkben. 

 

Használjuk az életbiztosításokat!

 

Legyen szó akár kockázati életbiztosításról, akár befektetéses életbiztosításról, az egyes biztosítók termékei között költségben, díjban jelentős eltérések vannak. Most, hogy áttekintettük a Magyarországon választható életbiztosításokat, biztos talált olyat közöttük, ami érdekli Önt. Kérjen egy személyes konzultációt életbiztosítási szakértőnktől, aki minden kis apró részletet megmutat Önnek az életbiztosításokról, és kiszámolja,hogy melyik passzol a leginkább Önhöz!

Ezt a cikket 2445 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555