Az életbiztosítások fajtái

Verba György

Nem kérdéses, hogy életbiztosítás kötés előtt bizonyos mennyiségű információra szükség van a biztosításokkal kapcsolatban. Ugyanis fontos tudni, hogy az életbiztosítások fajtái közül melyeket érdemes, s melyeket nem érdemes választani. Az igények minden esetben egyediek, s az egyedi igényekhez egyedi biztosításokra van szükség, amit nem árt szem előtt tartani!

Az életbiztosítások fajtái nagyban különböznek egymástól, mégpedig leginkább a céljukat és hozamaikat tekintve. A kockázati életbiztosítás például hozamot nem garantál, ugyanakkor, egy esetleges kockázati esemény bekövetkezésekor, óriási segítséget jelenthet. Ez az életbiztosítási típus azok számára ajánlott, akik számára a biztosítási védelem az elsődleges szempont és nem a hosszútávon elért hozamok. Ugyanakkor, ha olyan biztosítást szeretnénk, amely a futamidő végén és egy esetleges haláleset alkalmával is fizet, érdemes a vegyes életbiztosítást választanunk.

 

Viszont a vegyes életbiztosítások nem minden esetben garantálnak megfelelő hozamot, így az ilyen biztosítások esetében, mindenképp érdemes alaposan tájékozódnunk a szerződés megkötése előtt. Nincs ez másként az elérési életbiztosítások kapcsán sem, amelyek egyáltalán nem mondhatóak nagy hozamot ígérő befektetéseknek. Az elérési életbiztosítások elavultak, így egyáltalán nem javasoltak.
Ugyanakkor, a megtakarításokkal kombinált életbiztosítások, vagyis az unit-linked szolgáltatások meglehetősen hasznosak lehetnek az életbiztosítást igénylők számára. Ezek rugalmas és jól alakítható biztosítások, amelyek kiváló előtakarékossági lehetőséget jelenthetnek bárki számára!

Ezt a cikket 2945 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

+36 1 585 8555