Befektetés

Befektetéssel foglalkozó menüpontunkban megvizsgáljuk, hogy milyen Befektetési lehetőségek vannak a piacon és hogy ezek közül a jelen gazdasági körülmények között pontosan Mibe érdemes befektetni. Azoknak pedig, akik valóban komolyan gondolják a befektetést és elhatározták az indulást, igyekszünk hasznos Befektetési tanácsok-at is adni a lehető legnagyobb hozamok elérése érdekében!

A befektetési háromszög

A befektetések vizsgálatánál elsősorban azt kell meghatározni, hogy a befektetési háromszög melyik csúcsa a legfontosabb számunkra. A hozam, a hozzáférhetőség vagy a biztonság? A képzeletbeli háromszögben minél közelebb megyünk ugyanis valamelyik csúcshoz, a másik kettőtől annál távolabb leszünk. A magas hozam, a kedvező hozzáférhetőség és a teljes biztonság együtt ugyanis csak kompromisszumos megoldásokkal valósítható meg.

Mikor melyiket válasszuk?

A magas hozamot akkor célszerű választani, ha hosszú távú céljaink vannak, így a hozzáférhetőség és a kockázatmentesség nem olyan fontos mint a cél elérése. Ilyenek a részvény alapok, amelyek kitűnően alkalmasak nyugdíj előtakarékosságra és gyermekek életkezdési támogatásának összegyűjtésére.
A rugalmas hozzáférés akkor lehet első szempont, ha olyan rövid távú tartalékról beszélünk, amelyhez szükség esetén bármikor hozzáférhetünk. Ilyenkor általában leginkább a magas hozamról kell lemondanunk, a biztonságról pedig azért, mert egy esetleges hozzáféréskor elesünk a hozamtól is! Ezek a befektetési formák jellemzően banki lekötésekben valósulnak meg
A biztonság, azaz a lehető legkevesebb kockázat pedig a befizetett tőke védelmét garantálja, ilyenkor azonban mind a magas hozamnak, mind pedig a hozzáférésnek búcsút inthetünk. A legbiztonságosabb befektetések egyike például a magyar állampapír.

Létezik olyan befektetés, amely mindezeket egyszerre tartalmazza?

Hihetetlennek hangzik, de igen! A unit-linked megtakarítással kombinált életbiztosítások ugyanis 1 szerződésen belül valósítják meg a magas hozamokat, a rugalmas hozzáférést és a biztonságot! A unit-linked ugyanis, csak jogilag életbiztosítás, a gyakorlatban tisztán megtakarításként funkcionál! Ez annyit jelent, hogy ha életbiztosítási kiegészítők nélkül kötjük, akkor befizetett díja 90-95%-ban befektetésre kerül, ráadásul nem is akármilyen hozamokkal. A biztosító világszinten ismert és eredményes külön vagyonkezelő cégekkel / cégcsoportokkal dolgozik, amelyek segítségével a pénzünk valóban átlagon felül, akár éve szinten 10-12%-os hozammal kamatozik! A Biztonságot a társaság tőkeerős háttere, a több tíz éves szakértelem és a befektetési portfóliók diverzifikálása adja. (Egy ágazaton belül ugyanis több száz illetve több ezer vállalat részvényei is szerepelhetnek egy unit- linked eszközalapban). A hozzáférés pedig már akár a 10.év előtt is többször megvalósítható, ráadásul a unit-linked befektetés mellé egy 100%-ban likvid eset számlát is kapunk! Ez a számla bármikor hozzáférhető, a kamatozását tekintve azonban ugyanolyan magas hozamokat képes termelni, mint a rendszeres díj. De hogy ez pontosan mit is jelent a gyakorlatban, annak megértéséhez kérjük használja az alábbi befektetés kalkulátorunkat, és ha az eredmények elnyerték tetszését, mi díjmentesen segítünk a gyakorlati megvalósításban is!

Ezt a cikket 2571 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

+36 1 585 8555