Befektetési életbiztosítások

Verba György

Az életbiztosítások jelentős hányadát teszik ki a különböző megtakarításos befektetési életbiztosítások. Utánajártunk, hogy milyen életszituációkban, milyen célokra lehet alkalmas a befektetési életbiztosítás. Az, hogy gyermek megtakarításnak, vállalkozások számára, esetleg nyugdíjra alkalmas, azt a cikkből egyértelműen kiderül.

 

A befektetési életbiztosítás fogalma

 

A befektetési életbiztosítás egy olyan megtakarítási forma, ahol a biztosítók a befolyt pénzt befektetési egységekre váltják, és ezeket helyezik egy különböző befektetési alapokba. A befektetési alapok összetételét mi magunk állítjuk össze, így mi döntjük el, hogy a biztosító milyen típusú alapokba, milyen régiókba fektesse a pénzünket. Ezeknek a befektetési alapoknak az árfolyamnyereségei fogják számunkra a hozamot, nyereséget jelenteni. Milyen célra tudjuk ezeket használni?

 

A nyugdíj megtakarítások

 

A befektetési életbiztosítások (a folyamatos díjfizetésű) a speciális költségszerkezet miatt elsősorban 10 éves táv felett javasolt. Ebből is következik, hogy ideális nyugdíj megtakarítási forma lehet, pláne úgy, hogy 2014.01.01-től lehet kötni nyugdíjbiztosítást, ami egy olyan befektetési életbiztosítás, amire a befizetéseink 20%-át, évente legfeljebb 130.000 adókedvezményt igényelhetünk. Ez azt jelenti, hogy éves 650.000 forint befizetése esetén 780.000 forint kerül befektetésre, és dolgozik azért, hogy minél magasabb nyugdíjunk legyen. A nyugdíjbiztosításról bővebben ebben a cikkünkben írtunk.  Nyugdíjra tehát alkalmas a befektetési életbiztosítás, nézzük tovább!

 

A gyermek megtakarítások

 

Szintén alkalmas lehet gyermek megtakarításnak a befektetési életbiztosítás, hiszen gyermekünknek 19 éves kora körül lesz szüksége egy magasabb anyagi segítségre (felsőfokú képzés, életkezdés, lakás). Optimális esetben van 19 évünk ezt a tőkét felhalmozni, és mivel a többi gyermek megtakarításnál (banki, és Start számla) jelenleg alacsonyak a kamatok, ezért érdemes ezt választani. Arról nem is beszélve, hogy ha esetleg a szülő meghalna a futamidő alatt, akkor a biztosító átvállalja a díjfizetést, így gyermekünk garantáltan pénzéhez jut, amikor elkezdi a nagybetűs életet. A gyermek megtakarítási programokról itt tud még több információhoz jutni. Eddig 2-ből 2, a gyermek megtakarításunk is lehet befektetési életbiztosítás, nézzük a vállalkozásokat!

 

A vállalkozás megtakarítása

 

A befektetési életbiztosítások egyik fajtája az ún. whole life életbiztosítás. Hivatalosan ennek az életbiztosításnak nincs lejárata, csak halálesetkor fizeti ki az összegyúlt pénzt. A gyakorlatban viszont vissza lehet vásárolni akár hamarabb is, a befizetett díjakat pedig a vállalkozás költségként számolhatja el. Ha a cégbe vásároljuk vissza a pénzt, akkor az egyéb bevételnek minősül, de számlákkal igazolhatjuk, hogy mire költöttük a pénzt, ezért ideális megoldás egy irodabővítésre, vagy egy projektre itt pénzt gyűjteni. Bővebben itt olvashat a cégek számára előnyös életbiztosításokról.  3-ból 3, van olyan befektetési életbiztosítás, ami előnyös a vállalkozások számára is.

 

Befektetési életbiztosítás: egy jó megtakarítás

 

Alaposan megvizsgálva a befektetési életbiztosítást arra jöttünk rá, hogy 10 éves futamidő felett a legtöbb nagyobb anyagi kihívást jelentő célunkra megoldást nyújt a befektetési életbiztosítás. Mivel sok fajtája van a befektetési életbiztosításoknak, ezért tudnak idomulni a céljainkhoz, de a pénzpiac több száz életbiztosítása közül nem mindegyik alkalmas a céljaink eléréséhez. Igényeljen egy személyes konzultációs időpontot, ahol életbiztosítási szakértőnk minden tudásával azon lesz, hogy Ön az ideális életbiztosítási szerződést válassza!

Ezt a cikket 2412 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555